Skip to main content

ASIGURAREA SANATATII SI ASISTENTA MEDICALA

ASIGURAREA SANATATII SI ASISTENTA MEDICALA
Partea I

Autor: Ing. Emil Gheorghiu, M.S., PhD

     Recent intors dintr-o vizita in Romania, va marturisesc dezamagirea mea fata de tot ce am vazut si am auzit in tara noastra de origine. Lasam de o parte certurile politice - ne mai intalnite in alte tari de pe glob – si 14 candidati la functia de Presedinte in viitoarele alegeri din aceasta toamna, dar romanii par nehotarati, dezbinati, dezorientati si lipsiti de interes pentru soarta lor si viitorul copiilor lor si in special pentru sanatatea lor.
     Am facut aceasta vizita in mod special pentru a investi in Romania educatia si experienta mea cu Fundatia Health Heritage  pentru ajutorarea copiilor din orasul in care traiesc se exceleze in sanatate si educatie. Succesle obtinute pe plan local au intrat in atentia Fundatiei Presedintelui Clinton si sotiei Presedintelui Obama, Michelle Obama, pentru imbunatatirea nutritiei si reducerea obezitatii in scolile publice.
"Read More"
     Acest succes m-a determinat sa extind activitatea Fundatiei Health Heritage in toate Statele din USA, Romania si Canada sa ajutam oamenii interesati sa reduca cheltuielile cu asisuenta medicala, sa amelioram situatia din agricultura, nutritie, educatie si sanatate si sa prevenim imbolnavirile cauzate de micro-organisme, virusi, bacterii si alti agenti pathogeni, care vor face ravagii pe masura ce pamantul saraceste, calitatea alimentelor se reduce si sistemul nostru imun slabeste.
     Pentru ca noi confundam ingrijirea sanatatii cu ingrijirea medicala, si asigurarea sanatatii cu asigurarea medicala, noi recurgem mai mult la masuri medicale pentru a preveni si trata imbolnavirile. Din aceasta cauza asistenta medicala este abuzata si de pacienti si de industria medico-farmaceutica. Pentru asigurarea sanatattii noastre noi trebuie sa observam nevoile corpului nostru, iar guvernele ar trebui sa ne asigure cerintele noastre esentiale de sanatate pe care le voi arata mai jos.
     Asisenta medicala este absolut necesara numai in cazurile de accidente si urgente cand medicamente si interventii chirurgicale sunt recomandate si inevitabile pentru a salva vieti omenesti. In toate celelalte cazuri, folosirea medicamentelor si interventiilor chirurgicale sunt nu numai o frauda, ci si o risipa care nu ne va proteja de cele mai moderne boli ca: cancer, diabet, artrita, HIV infection. AIDS, Alzhimer, reumatism, obezitate, etc. Industria medico-farmaceutica – asa de importanta cum de altfel este – nu a avut succes in tratarea acestor boli si nici nu ne va ajuta sa prevenim epidemiile de Ebola in ciuda bilioanelor de dolari cheltuite cu reclamele la televiziune.
     Acest lucru nu inseamna ca nu sunt alternative. Adevarul trist este ca ele cu greu sunt discutate. Toate aceste boli si epidemii pot fi prevenite printr-un regim alimentar adecvat, exercitii si alte masuri de viata sanatoasa pentru refacerea sistemului imun si vindecarea tuturor bolilor cunoscute in prezent.
     Health Heritage Foundation este o organizatie non-profit dedicata excelentei in educate si sanatate si prevenirii imbolnavirilor de orice fel. Nu putem beneficia de o educatie buna  fara o sanatate buna si nu putem beneficia de o sanatate excelenta fara o educatie corespunzatoare. Noi trebuie sa renuntam la regimul cu „alimente bogate in calorii si sarace in elemente nutritive” care este cauza celor mai multe boli acute, cronice si catstrofale. Noi trebuie sa mancam mai bine si mai sanatos – si datorita sistemului nostru de agricultura si conservarea alimentelor cu multe produse chimice – ar fi mai bine sa pretindem si sa folosim alimente organice cat mai proaspete si mai sanatoase. Noi nu le vom obtine daca nu le pretindem. Aceasta este adevarta reforma de sanatate care mai poate salva generatiile prezente si viitoare de o degenerare fara precedent, dar – din nefercire – liderii nostri nu o considera.
     Care este diferenta intre planul de asigurare a sanatatii si planul universal de asigurare medicala? Planul universal de asigurare medicala propus de Presedintele Obama: este numai un plan ca medicii, spitalele si companiile de medicamente vor fi platite in fiecare an la o rata tot mai mare de inflatie; nu previne bolile si epidemiile; nu este o asigurare ca oamenii vor deveni mai sanatosi si fara efectele secundare de scurta si lunga durata ale medicamentelor si vaccinurilor - mai mari decat problemele de care ei deja sufera; vor creste epidemiile cauzate de virusi ca Ebola, SARS, gripa aviara sau porcine , boli acute, cronice si catastrofale care vor reduce populatia la mai mult de jumatate; vor falimenta toate tarile care nu vor urma exemplul Israelului de a produce numai alimente organice si hrana kosher pentru poporul evreu.
     Planul Fundatiei „Health Heritage” de asigurare a sanatatii: va ajuta oamenii in primul rand sa nu se imbolnaveasca; va da membrilor sai educatia necesara in Stiintele Nutritiei si Sanatatii de care au nevoie pentru a-i ajuta sa se hraneasca corect, sa traiasca sanatos si sa foloseasca asistenta medicala numai in cazuri de accidente si urgente pentru a salva vieti omenesti; va ajuta medicii sa capete educatia necesara pentru a practica o medicina conservatoare conform juramantului lui Hypocrate, parintele medicinei, „sa nu ranesti omul”.
     Doctorii nu vor mai avea nevoie sa cumpere „malpractice insurance”, va ajuta atat pacientii cat si medicii sa reduca abuzul de medicamente si sa nu mai faca confuzie intre ingrijirea sanatatii si asistenta medicala; colaboreaza cu fermele familiare pentru a mari productia de alimente organice, proaspete si sanatoase pentru a proteja membrii sai de otrvurile folosite de fermele comerciale; mareste responsabilitatea organelor alese pentru protejarea populatiei de otrvurile folosite  in alimentele, bauturile recoritoare si medicamentele otravitoare cand nu sunt necesare; va ajuta familiile tinere sa aiba numai copii sanatosi, calmi, cumpatati si inteligenti, si cu un potential ridicat pentru o educatie superioara.
     Din cauza sistemului prezent de ingrijire a sanatatii, noi vom pierde  o mare parte din generatia tanara. Mai mult de jumatate din copiii nostri sunt grasi sau obezi, agresivi, violenti, si unii dintre ei chiar criminali. Invatati si memorati bine acest lucru: „Problemele noastre de sanatate provin de la toxinele acumulate si neeliminate. Cand corpul nu mai poate tolera toxinele acumulate, el initiaza o boala sau o criza pentru a se dezintoxica singur. Numai corpul nostru isi poate restabili santatatea, daca ii dam aceasta sansa. Putere magnifica si inteligenta care ne-a construit dintr-un ou fertilizat ramane cu noi toata viata. Nu numai ca el este capabil sa ne refaca sanatatea, el este singura putere capabila sa ne restaureze sanatatea daca nu s-au produs deje defectiuni care nu mai pot fi reparate”.
     Noi nu putem sa fim otraviti si vindecati in acelas timp cu droguri numite medicamente. Nici nu ne putem restabili sanatatea cu ierburi, tratamente si alte mainipulatii. Orice vindecare sta in puterea corpului nostru daca ii dam sansa sa se dezintoxice, inlaturam stresul, si apoi adoptam un mod de viata sanatos.
     Stiti voi ce inseamna un mod de viata sanatos? Stie mama, tata sau medicul vostru ce insemna un mod de viata sanatos? Ati invatat voi in scoala cum sa traiti un mod de viata sanatos?
     In primul rand nu trebuie sa faceti nimic ca sa vindecati o boala. Orice amestec din afara este o gresala. In mod sigur va va rani si mai mult, mai de vreme sau mai tarziu, pentru ca insasi boala este un efort al corpului de a se vindeca. Daca regimul vostru alimentar si alte nevoi ale corpului sunt cele folosite in mod obisnuit, voi traiti adanc intr-un regim care otraveste corpul vostru. Acest regim este inca si mai rau daca nu faceti execrcitii si aveti un mod de viata stresat. Ca sa stiti daca aveti corpul otravit, este usor de demonstrat daca va abtineti de la orice aliment cu exceptia apei timp de 24 la 36 de ore, si limba se va incarca.
     In al doilea rand, trebuie sa observam atent nevoile corpului nostru si cerintele lui esentiale ca: aer proaspat, apa pura, temperatura confortabilea, curatenia corpului, somn adecvat, alimente proaspete specifice adaptarii noastre biologice, exercitiu viguros ori de cate ori este posibil, soare si lumina naturala, odihna si relaxare, venit asigurat, apartenenta la un grup social, expresia organelor reproductive, dragoste, apreciere si stima, satisfacerea simturilor estetice.
     Health Heritage Foundation tine cursuri pentru membrii sai in Stiintele Nutritiei si Sanatatii si demonstratii cu alimente organice de felul cum trebuie sa mancam sanatos in raport cu cele trei cicluri biologice: digestie, asimilare si eliminare.
     Health Heritage Foundation ajuta membrii sai sa-si dezintoxice organismul pentru a evita imbolnavirile si pentru a vindeca boli de orice natura fara efectele secundare de scurta si lunga durata ale medicamentelor. Invitam toti medicii pensionari din localitatile unde se vor creea sectii locale sa studieze cursurile noastre si sa foloseasca biblioteca Fundatiei cu peste 2000 de volume. Fundatia isi asuma responsabilitatea fata de membrii sai pentru programele ei educative necesare unei sanatati robuste, fara nici o obligatie financiara in afara de o donatie benevola dupa obtinerea rezultatelor scontate.
     Programele Fundatiei vor fi diferite pentru Romania si celelatte doua tari, USA si Canada, unde avem comunitati mari romanesti, pentru a ajuta cati mai multi Romani sa beneficieze si financiar si sa exceleze si in educatie si sanatate de experienta unui inginer care a vazut moartea cu ochii de trei ori din cauza unor greseli medicale care pot fi evitate.



-//-

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928