SVASTICA și YIN YANG pe teritoriul României – o istorie de peste 7.500 de ani.

Istoria, așa cum o cunoaștem noi, reprezintă doar ceea ce puternicii vremii au considerat că trebuie să ajungă la publicul larg. Dincolo de varianta oficială, adevărul unor evenimente ni se dezvăluie așa cum, adeseori, nici nu ne imaginăm că a fost. Hitler
 
În ecuația celui de Al Doilea Război Mondial, preocupările oculte ale dictatorului german au avut un rol semnificativ. Partidul nazist al lui Hitler s-a născut dintr-o organizație finanțată de Societatea secretă Tule, o organizație ocultă ce și-a luat numele după un tărâm mitologic necunoscut, din nordul îndepărtat… Cucuteni Romania
 
Fascinat de parapsihologie și ocultism, Hitler a dus bătăliile celui de-al doilea Război Mondial, în mod deliberat, și pe teritoriul magicului. Alegerea simbolului svasticii ca amprentă a acțiunilor sale a fost, prin urmare, o decizie bine cântărită. Cu toate acestea, nu i-a putut aduce victoria finală…
"Read More"budism
 
Simbol solar antic, creator, eminamente pozitiv, svastica nu avea ce să caute pe uniformele și drapelele unor forțe ale distrugerii. Și poate tocmai de aceea Hitler nu a învins!!!  
 
Svastica este și astăzi omniprezentă în Asia, în mijlocul unor culturi unde, de mii de ani, ea este folosită pentru a simboliza sacrul, eternitatea, prosperitatea, pacea sau nororcul.
Budhismul, jainismul sau hinduismul îi acordă un loc special.
 
JaponiaSvastica a început să atragă atenția europenilor la sfârșitul secolului al XIX-lea, prin descoperirile arheologice ale lui Heinrich Schlimann, cel care a găsit simbolul în situl anticei cetăți Troia. Specialiștii vremii au ajuns la concluzia că svastica a fost un simbol specific indo-european. Ulterior, descoperirea simbolului svasticii printre motivele hitite și ale vechiului Iran au părut să confirme teoria.

Descoperirile din ultima parte a secolului XX completează însă ceea ce se știa până acum și dau o altă perspectivă asupra istoriei svasticii pentru că cea mai veche localizare fizică a acesteia o găsim în cultura Cucuteni, pe vase ceramice cu o vechime de peste 7.000 de ani.
În acest context, putem așeaza încă o cărămidă la temelia tezei care spune că spațiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe. Dacă în acest spațiu găsim cele mai vechi dovezi materiale ale existenței svasticii, iar pe restul continentelor o găsim cu mii de ani mai târziu, înseamnă că populațiile antice au dus-o în cele patru zări CHIAR DE AICI.Grecia
 
Fără nicio îndoială, istoria svasticii este fabuloasă și veți putea afla multe lucruri inedite despre ea urmărind emisiunea Adevăruri tulburătoare pe care o realizez în această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 (și în reluare, sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), o emisiune în care voi aborda pe larg acest subiect împreună cu Prof. Univ. Dr. Virgiliu Copaci și Prof. Dr. Mihai Popescu.

Daniel Roxin
AngliaEmisiunea poate fi urmărită pe toate rețelele de cablu și pe internet, aici:http://live.nasul.tv/
P.S. Vizitează siteul Asociației Geto-Dacii pentru a vedea proiectele extraordinare pe care ți le propunem în acest an! Rescriem împreună istoria!
Reprezentări străvechi, atât simbolul Yin Yang, cât și Svastica, au fost descoperite pe artefacte cu o vechime de peste 7.000 de ani, pe teritoriul României, punând sub semnul întrebării presupusa lor origine orientală. Pentru că dacă le găsim aici, cu atîția ani în urmă, avem dreptul să ne întrebăm: nu cumva locul lor de pornire către celelalte părți ale lumii se află într-o zonă mai largă ce include și teritoriul de astăzi al României?!
În ceea ce privește spațiul carpato-danubiano-pontic, în special simbolului Svasticii îi poate fi urmărită evoluția pornind din cultura Turdas Vinca, trecând prin Cucuteni și cea traco-geto-dacă, până în Evul Mediu și perioada contemporană.
Dovezile care subilniază acest lucru sunt incontestabile iar prezența Svasticii aici, înaintea apariției ei în celelalte culturi europene, pare să ne indice încă o dată locul adevărat al Vetrei Vechii Europe.
Într-o țară cu o putere politică responsabilă și cu lideri ai mediului știițific dedicați cu adevărat interesului național, bogăția arheologică pe care o avem ar fi trebuit să fie de mult valorificată, în așa fel încât toți românii să fie conștienți de moștenirea pe care o au.
Ce constatăm? Cultura Turdaș Vinca, căreia îi aparțin și Tăblițele de la Tărtăria, este o Cenușăreasă de care știu doar cei preocupați de istorie, cultura Cucuteni este scoasă aproape total din manualele copiilor, deși a reprezentat vârful cultural din Europa acum 5.000-7.000 de ani…, siturile geto-dacice sunt în imensa lor majoritate părăsite, fără vreun indicator care să le marcheze existența, iar marii noștri voievozi medievali sunt împroșcați cu noroi de niște amărâți inconștienți sau de cozi de topor lipsite de conștiință, care vor să ne facă să credem că nu avem nici istorie, nici eroi, nici identitate națională. Cine sunt cei care tratează în acest fel istoria națională? Pe cine servesc ei cu adevărat? Câți dintre aceștia sunt alogeni mascați sub nume românești?!…
Tocmai de aceea, o parte din responsabilitatea redescoperirii și promovării istoriei noastre îi revine societății civile, din care faci parte și tu. Iar dacă tu, care ne urmărești activitatea, trimiți mai departe informația pe care noi o prezentăm, vom avea cu toții foarte mult de câștigat!
În filmulețul de 4 minute de mai jos, vei găsi dovezile materiale care confirmă ce am spus mai sus – faptul că simbolurile Svasticii și Yin Yang au apărut pe teritoriul României, în culturile străvechi, încă de acum peste 7.500 de ani.
Fă cunoscut acest material! Trimite-l mai departe!
Daniel Roxin

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928