IN ROMANIA SI CARTILE SUNT ARESTATE

Carte arestata la Arad

Procurorii aradeni au arestat o carte in Tipografia Gutenberg. Cartea "Istoria Moldovei" a dr. in filozofie Constantin Burlacu, aflat in SUA, a fost ridicata de catre procurori din tipografie, impreuna cu dischetele. Constantin Burlacu este membru al Garzii de fier din SUA. Tirajul cartii este de 2000 de bucati, cu coperti din imitatie din piele si volumul are 496 de pagini. Primele 50 de bucati au fost expediate in SUA. Procurorii au motivat ca au primit o sesizare din SUA ca respectiva carte are caracter antisemit. Ei au actionat in baza Ordonantei de Urgenta 31/2002, cu privire la interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter xenofob, rasist, fascist.
Cercetarile continua. Deocamdata se efectueaza cercetari pentru a se stabili daca contractul a fost incheiat inainte sau dupa aparitia O.U. 31/2002.
Liliana Brad

...................................................................................................................................
Volumul “Istoria Moldovei”, confiscat la comanda americana
Sorin Trocan
Sambata, 22 Iunie 2002
Volumul “Istoria Moldovei” al dr. Constantin Burlacu, adjunctul Garzii de Fier din SUA, a fost arestat dintr-o tipografie aradeana. Tipografia Gutenberg din Arad a contractat tiparirea volumului “Istoria Moldovei”, de dr. Constantin Burlacu, o carte de 496 de pagini, intr-un tiraj de doua mii de exemplare. Cartea a iesit de sub tipar si primele 50 de exemplare au si fost trimise in SUA, dar, din Statele Unite, pe adresa Parchetului Arad a sosit o reclamatie privind continutul presupus antisemit al volumului. Procurorii au confiscat 1.950 de exemplare si discheta cu textul original. Cercetarile continua pentru a se stabili daca textul incriminat este sub incidenta Ordonantei nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist si xenofob. Parchetul Arad a solicitat si opinia Academiei Romane in legatura cu volumul. (Editia de Vest)

.....................................................................................................................
Pentru a evita un scandal internationalParchetul a "arestat" o carte

50 de exemplare, tiparite si editate la Arad au ajuns deja în SUA

Un numar de 1950 de exemplare din lucrarea "Istoria Moldovei si legaturile cu caracter politic si social din cele mai vechi timpuri si pâna în prezent" a doctorului în filozofie Constantin Burlacu au fost sechestrate de procurori.Diferenta pâna la 2000, cât a fost comanda, a fost deja expediata în SUA. Procurorii au retinut si discheta cu textul lucrarii. Tiparirea si editarea lucrarii, în limba engleza, a fost executata de tipografia "Gutenberg" din Arad. Procurorii au actionat în baza Ordonantei de urgenta nr. 31/13 martie 2002 privind interzicerea organizatiilor si a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savârsirea unor infactiuni contra pacii si omenirii. "La o prima vedere nu s-ar putea contesta caracterul antisemit al lucrarii. Dar întrucât în ordonanta nu se precizeaza cine este în masura sa se pronunte asupra acestuia vom solicita un punct de vedere al Academiei Române" a declarat procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Timisoara, dr. Simeon Murgu. Conform art. 5 al OUG: "promovarea cultului persoanelor vinovate de savârsirea unei infractiuni contra pacii si omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe prin propaganda savârsita prin orice mijloace, în public se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea unor drepturi."Conform autobiografiei apa-rute în "Dreapta noua", Constan-tin Burlacu s-a nascut "în 1949, în comuna Mihai Eminescu, judetul Botosani, din parinti legionari si mari oponenti ai regimului opresiunii iudeo-comuniste din România. Am spus regimul iudeo-comunist pentru ca comunismul a fost înfiintat si condus de jidani sadea..." preciza Burlacu. El a parasit România în 1980 "din cauza persecutiilor comuniste". În America a înfiintat Liga Apararii Nationale si editea-za revista "Dreapta Noua" (The New Right). Pe site-ul Garzii de Fier figureaza alaturi de Stefan Lupu, în calitate de comandant adjunct al organizatiei.Directorul tipografiei Guten-berg, contactat, s-a marginit doar sa ne spuna: "Nu doresc sa dau nici o informatie." Doru Sava

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928