Prioritãþile pentru începutul anului 2014


În ºedinþa tradiþionalã a membrilor activi ai Consiliului Unirii din 12 decembrie 2013, s-a fãcut bilanþul anului ºi s-a discutat despre prioritaþile anului 2014.
Cei prezenþi au menþionat participarea activã a unioniºtilor la o serie de manifestãri organizate în zile importante din istoria naþionalã, la Chiºinãu ºi Bucureºti, ca ºi implicarea în mai multe discuþii din spaþiul public pe ambele maluri ale Prutului.
Un rezultat pozitiv este pregãtirea Pliantului despre avantajele Unirii cu România ale cetãþenilor unui stat care, deºi avanseazã spre dezideratul integrãrii europene, nu înregistreazã schimbãrile necesare care sã îl facã eligibil pentru aceasta comunitate civilizatã. Este necesarã organizarea unioniºtilor, pentru a duce pe la casele oamenilor pliantul de familiarizare cu plusurile regãsirii cît mai urgente a românilor într-un singur stat, elaborat prin contribuþia membrilor CU.
Este de apreciat înregistrarea Fundaþiei ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”, prin care se va încerca ºi colectarea de mijloace pentru acþiunile unioniste ºi restabilirea acestui monument-simbol al demnitãþii româneºti în stînga Prutului.
Marcarea zilei de 1 Decembrie 2013 în Piaþa Marii Adunari Naþionale de la Chiºinãu a fost un spectacol de suflet ºi de inimã, în-cerc-unindu-se toþi în jurul Guvernului, la care au participat cetãþeni români ce propulseaza Unirea.
Declaraþiile unor politicieni români favorizeazã discuþiile sincere despre eforturile pentru refacerea unitãþii româneºti, iar cei care au început sã promoveze deschis Unirea sunt mai uºor înþeleºi de populaþie.
Pentru anul 2014, care va fi unul extrem de greu în ambele state româneºti, Consiliul Unirii îºi propune – în termen de douã luni – sã elaboreze un Plan Marshal de reunire a acestora, pe care sã îl realizeze Guvernul Unirii, ce va fi constituit din implicarea masivã a societãþii civile.
Serviciul de presã al CU

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928