Pozitia Consiliului Unirii fata de adunarea populara (electorala).


In a message dated 10/31/2013 12:48:42 P.M. Eastern Daylight Time, consiliulunirii@gmail.com writes:
Consiliul Unirii activează de doi ani și are o poziție extrem de clară față de viitorul populației din stânga Prutului. Aceasta trebuie să se regăsească, împreună cu națiunea română, în NATO și UE. Consiliul Unirii consideră că trebuie pus în față adevărul privind imperativul lichidării consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop în privința Basarabiei și pus capăt ocupației ruso-sovietice, care continuă al 201-lea an.
Platforma unionistă ”Consiliul Unirii” a organizat acțiuni stradale în care unioniștii au cerut Unirea, deși Puterea postcomunistă s-a opus pe toate căile acestor manifestări, demonstrând ostilitate și agresivitate verbală contra manifestanților pașnici, aliniindu-se forțelor violente prorusești, ce i-au atacat pe manifestanți cu pietre și cu alte minunății. Comportamentul guvernanților a fost unul nedemocratic și neeuropean, comunist și prorus, interzicând libertatea de exprimare, pluralismul de opinii, exprimarea legală și liberă a viziunilor politice, luptând contra forțelor ce vor să înfăptuiască unitatea națională românească.
Consiliul Unirii este convins că cel de-al doilea stat românesc poate ajunge imediat în Europa prin reunificarea celor două state românești, România fiind principalul stat interesat ca și populația românească de pe ambele maluri ale Nistrului, împreună cu alogenii integrați, să ajungă, împreună, în comunitatea europeană, fapt pentru care sprijină materializarea demersului european al basarabenilor.
Având în vedere, însă, comportament nedemocratic și neînțeles al Puterii, căreia Consiliul Unirii i-a adresat o serie de scrisori, demersuri și materiale, rămase fără răspuns, având în vedere că partidele de la guvernare nu s-au alăturat acțiunilor proromânești, deci proeuropene, ale unioniștilor, apare întrebarea privind sinceritatea atașamentului proeuropean și al partidelor de la guvernare, care au dezamăgit puternic populația în patru ani de când se află la conducere și au manifestat lipsă de verticalitate față de Kremlin, care au făcut înțelegeri condamnabile cu formațiunea comunistă, prăbușind, astfel, visul european al cetățenilor. Dacă nu cumva adunarea populară, în esență, electorală, pusă la cale de ideologii de la Chișinău ai Moscovei, care caută să iasă basma curată din capcana Ucraina-Rusia-UE, urmăresc doar scopuri electorale, pentru a fi perpetuați falșii proeuropeni la Putere, a se opune, în continuare, acțiunilor unioniștilor, în numele apărării falsei și inexistentei statalități, pentru a deturna fondurile publice și europene, sabotând, astfel, în realitate și la infinit, integrarea europeană?
Consiliul Unirii înțelege perfect că, urmare a neinformării populației, a informării imparțiale a acesteia și a manipulării prin televiziunile controlate, cetățenii creduli și sinceri nu fac deosebirea dintre orientarea europeană și guvernanții proruși, care își acoperă antiromânismul și poziția antiNATO prin frazeologie proeuroeană.  De aceea, unioniștii îi cheamă pe adepții Unirii cu România să nu se descurajeze total când actuala Putere îi va dezamăgi puternic și după Vilnius. Ci să știe că doar componentele Consiliului Unirii pledează sincer pentru Europa, prin România, care e cea mai sigură și directă cale spre familia euroatlantică, unde toți românii, regăsiți într-un stat puternic, unitar, modern, european, își vor putea afirma valorile și construi fericirea.
Consiliul Unirii,
31 octombrie 2013

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928