Comunicat de presa al Consiliului Unirii


În ședința Consiliului Unirii din 7 noiembrie 2013 s-au discutat mai multe chestiuni. Dezbaterile au început cu expunerea opiniilor despre mitingul Puterii de la 3 noiembrie, la care membrii Consiliului Unirii nu au participat organizat. Motivele au fost expuse în Declarația CU legat de acest eveniment. Părerea majorității membrilor prezenți a fost că această manifestare nu a inclus importanța României în declarațiile publice, ca stat total dispus și disponibil să îl ajute pe cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova, în parcursul său european. Consiliul Unirii rămâne fidel poziției că cea mai scurtă cale de integrare în UE și NATO este Unirea Basarabiei cu România, prin lichidarea politică a consecințelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, ceea ce ar însemna să se pună capăt ocupației ruso-sovietice, de peste două secole, a acestui teritoriu și a acestei populații. Membrii CU au salutat și apreciat prezența membrilor Platformei civice ”Acțiunea-2012”la mitingul proEuropa al Puterii de la Chișinău, Putere care, însă, nu a dorit și nici nu a încercat să coaguleze cu adevărat forțele proeuropene, din care face parte și Consiliul Unirii, cu ale sale componente, inclusiv politice, pe un obiectiv strategic major al societății.

Celelalte subiecte discutate au fost acțiunile Consiliului Unirii de la 1 Decembrie, Ziua Națională a României, pregătirea Congresului acestei platforme unioniste și includerea Consiliului Unirii într-o campanie amplă și fermă de încurajare a populației românești de a-și declara identitatea românească în viitorul recensământ, din anul 2014, în condițiile în care, conform unor informații făcute publice, peste 500 de mii de basarabeni au cetățenia română, precum și dat fiind adevărul că a fi moldovean înseamnă a fi român, și nu altceva decât român, așa cum propovăduiesc și azi promotorii moldovenismului stalinist, fie că sunt în Opoziție sau la Putere. Pentru acest scop sunt necesare o mobilizare și un sprijin major din partea simpatizanților unionismului.

În legătură cu 1 Decembrie există mai multe versiuni de participare a membrilor CU, inclusiv un Festival de muzică românească în Scuarul Operei, o manifestare preconizată de Platforma civică ”Acțiunea-2012”. Eventualitatea plecării unei delegații, de la Chișinău, așa ca anul trecut, la Alba Iulia, este complicată de problema cazării, de aceea devine puțin probabilă.

În legătură cu desfășurarea Congresului Consiliului Unirii, el ramâne pentru anul 2014, organizarea lui fiind condiționată de posibilitățile de identificare a sprijinului logistic.

Serviciul de presă al CU

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928