ADRIAN NASTASE: OMUL CARE A RESTABILIT MOSTENIREA IUDAICA SI CENZURA STALINISTA IN ROMANIA.


Opinia mea-postata pe bolgul lui Adrian Nastase privind instrainarea bogatiilor Romaniei a fost cenzurata.
Am revenit cu postarea de mai jos care cu siguranta va fi si ea cenzurata! Voi incerca sa mediatize cele doua postari cenzurate
virgil ciuca
Va cred Dle Adrian Nastase ca v-ati simtit ofensat si m-ati cenzurat! Blogul Domniei Voastre, dreptul Domniei Voastre de a cenzura si manipula!
Aud ca ati fost la un concert la Ateneu in loja oficiala!
Chiar vreti sa reveniti in politica romaneasca ? va veti zice ca devreme ce Petre Roman a revenit ca deputat de Brasov de ce sa nu reveniti si Domnia Voastra ca deputat de Corbu ca romanu-i si iertator si prost!
Banuiesc ca Dumnea Voastra sau cel care va gestioneaza blogul sa citeasca si sa cenzureze si aceasta opinie!
Toti politicienii metamorfozati din comunisti in democrati dupa lovitura de stat din 89 ati tradat fara rusine Romania si poporul roman.
Virgil Ciuca
New York
PS: tot ceea ce ati cenzurat va apre candva daca nu chiar acum in presa tiparita sau virtuala caci asta-i dreptul meu Dle fost prim ministru Adrian Nastase!
"Read More" 

From: Elena Armenescu <elena.armenescu48@gmail.com>
To: VIRGIL CIUCA <virgilciuca2002@yahoo.com>
Sent: Thursday, September 26, 2013 7:08 AM
Subject: Re: Concesionarea petrolului către OMV a expirat. zice "fostul" ADRIAN NASTASE

Am fost duminica seara la concert la Sala Palatului (festivalul Enescu) si acolo cui credeti ca i se lua un interviu?
Lui Adrian Nastase care avea loc in loja oficiala, asa ca ramane cum a fost...

ÃŽn data de 26 septembrie 2013, 13:56, VIRGIL CIUCA <virgilciuca2002@yahoo.com> a scris:
care ne lasa sa intelegem ca BOGATIILE TARII POT FI RECUPERATE IAR TRADATORII DE TARA TRIMIS IN FATA PLUTONULUI DE EXECUTIE.
Citit, cititi ca merita! poate asa isi mai spala si Nastase din multele pacate de tradare de tara si neam ca si el este printre ei!
Da cu Rosia Montana cum ramane Domnule Adrian Nastase? da cu celelate bogatii si combinate? despre ele ce stiti?Cine si de ce le-a vandut! Cine au fost si sunt profitorii? adicatelea mafiotii romani si de peste hotare!
Pluton ! Comanda la mine!
Virgil Ciuca
PS: "Pluton! Comanda la mine" este titlul unei poezii din volumul "EXECUTIA" - in lucru - si nu glumesc!
Subject: Fw: Fwd: Concesionarea petrolului către OMV a expirat.

material primit pe internet ..sursa este precizata la sfarsit-nastase.wordpress.com-, pentru a usura accesul am eliminat numele postasului, imi cer scuze...

Sent: Thursday, September 26, 2013 11:04 AM
Subject: Fw: Fwd: Concesionarea petrolului către OMV a expirat.






.



Oare guvernantii si restul conducatorilor statului stiu acest lucru?
Dar sindicatele si populatia care acum protesteaza pentru minerit nu ar
trebui sa organizeze actiuni similare pentru a redeveni proprietarii
petrolului si gazelor romanasti? Acest mesaj ar trebui sa fie difuzat in
toata tara

A venit momentul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc! Nu-i asa ca nimeni nu stie ca in 2013 expira contractul de concesiune cu OMV?

Am descoperit, de mult, că cel mai periculos lucru în viaţă este să iei decizii. Dacă nu faci nimic, nu rişti nimic. Petrom este o lecţie dură în sensul ăsta.
Sunt conÅŸtient că mulÅ£i ÅŸi-ar fi dorit ca Petromul să rămână, în continuare, ca Oltchimul, o „vacă de muls” pentru cei care, cu o generaÅ£ie înaintea lui Cristian Boureanu făceau bani din cumpărarea ieftină ÅŸi vânzarea scumpă către Petrom a staÅ£iilor de benzină sau din contrabanda cu petrol, inclusiv prin vânzări dintre vecinii noÅŸtri.
AÅŸa se face că, la momentul privatizării, Petrom – companie de stat – avea datorii către stat de peste 10.000 de miliarde de lui. Este adevărat, obligaÅ£ia de privatizare a Petrom a fost asumată de Traian Băsescu, prin celebrul Memorandum cu Banca Mondială din anul 2000. Nu vreau să-mi asum acest merit.
CondiÅ£iile de privatizare, procedurile, evaluarea internaÅ£ională – prin mai multe modalităţi – etc, stabilite în perioada în care am condus guvernul, au fost examinate însă de o comisie senatorială, în 2008 (textul îl găsiÅ£i la mine pe blog). Concluziile au fost foarte clare – condiÅ£iile legale au fost respectate,evaluarea companiei pentru privatizare a fost corectă. ÃŽn plus, contractul a fost aprobat printr-o lege în Parlament.
De ce OMV?
Petrolul, în România, este exploatat de peste 100 de ani. Americanii, la început, nemÅ£ii – în perioada războiului, sovieticii – după război, au exploatat rezervele cele mai accesibile. După destrămarea Uniunii Sovietice, marile companii transnaÅ£ionale s-au orientat spre noile rezerve din Rusia, Karakstan, Turkmenistan etc., unde petrolul era uÅŸor de exploatat, terenurile fiind „virgine”. ÃŽn perioada privatizării Petrom, tocmai se încheiaseră operaÅ£iunile militare în Irak iar companiile petroliere americane – în special cele apropiate de republicani – se „conectau” la marile „puÅ£uri” petroliere de acolo.
Eram conÅŸtient de importanÅ£a privatizării Petrom ÅŸi a stabilirii viitorului partener al acestuia. Spuneam, la momentul acela, „cine controlează Petrom, controlează economia; cine controlează economia, controlează politica din România”. ÃŽn acea perioadă, Lukoil preluase, deja, una sau două rafinării. ÃŽmi era clar că nu este bine ca tot sectorul de rafinare să fie preluat de firme dintr-o singură Å£ară. La fel, am gândit ÅŸi pentru sectorul siderurgic. Åži, se pare, am avut dreptate. De aceea, am mers în Marea Britanie ÅŸi am discutat cu Tony Blair o eventuală privatizare cu British Petroleum. Dan Ioan Popescu a făcut o călătorie în SUA pentru a investiga, împreună cu oficialii americani, companii posibil interesate. Pentru raÅ£iunile prezentate mai sus, companiile respective nu au fost interesate decât în cumpărarea staÅ£iilor de distribuÅ£ie, cu alte cuvinte în piaÅ£a de desfacere pentru benzina ÅŸi motorina pe care aduceau ei.
AÅŸa s-a ajuns la OMV, pe ideea unei companii integrate regional în Europa Centrală (România – Austria – Ungaria) care să poată să reziste concurenÅ£ei marilor firme transnaÅ£ionale din Occident ÅŸi din fosta URSS.
Parţial, acest obietiv a fost atins. Sigur, însă, nu aveam cum să ştiu că, în perioada regimului Băsescu:
1) Cele 49% din acÅ£iunile statului român vor fi împărÅ£ite la diferite Fonduri (spre exemplu, Fondul Proprietatea – administrat de o firmă străină), ajungând, în final. La 18% !;
2) Că nu a existat o coordonare a reprezentanţilor statului român în Consiliul de administraţie (de ce nu s-a cerut ca aceşti reprezentanţi ai statului să explice, public, cum au reprezentat interesele statului, după 2004, în companie?);
3) Că nu a fost folosită niciodată „acÅ£iunea de aur” (dreptul de veto) al statului în primii 5 ani de funcÅ£ionare a noii societăţi;
4) Că nu au fost urmărite, cu atenţie, clauzele post-privatizare.
Cu toate acestea, Petrom a realizat, din câte ştiu, investiţii de peste 1 miliard de euro şi a plătit, în aceşti ani, 45 miliarde lei la buget, fiind cel mai mare contribuabil.
Să ne luăm înapoi petrolul ÅŸi gazele…
Timp de 8 ani, tot felul de idioÅ£i au afirmat că „am vândut” petrolul românesc. Mai nou, ÅŸi gazele româneÅŸti. S-au creat ÅŸi tot felul de legende. Pe una dintre ele, am auzit-o zilele trecute la televizor, la emisiunea simpaticului Florian Bichir. Se făcea că Michael Guest venise la guvern să aucă un investitor pentru Petrom. Speriat, tot guvernul s-a ascuns prin birouri, iar eu, de teamă, aÅŸ fi plecat la Râmnicu Vâlcea. ÃŽn timpul ăsta, Guest – în calitatea pe care i-o arată ÅŸi numele – se plimba pe culoare (aÅŸa era, pe atunci, transparenÅ£a – ambasadorii se plimbau pe unde vroiau în clădirea guvernului) ÅŸi s-a întâlnit cu un consilier, ascuns, dar care nu mai rezistase – ieÅŸise să facă pipi.
ÃŽn realitate, prin contractul de privatizare, s-a concesionat exploatarea unor perimetre, nu s-a „vândut” petrolul. Concesionarea a fost acordată pentru o perioadă de 10 ani (FMI ceruse, iniÅ£ial, ca durata să fie de 30 de ani dar noi nu am fost de acord). Această perioadă se încheie la sfârÅŸitul anului 2013.Asta înseamnă că putem să „ne luăm înapoi” petrolul ÅŸi gazele ÅŸi, poate, să reînfintăm o companie naÅ£ională – care ar putea să fie eventual condusă de Ilie Åžerbănescu – cel care comentează frecvent aceste aspecte, având ÅŸi experienÅ£a de fost ministru al Reformei într-un guvern al CDR.
Sper că Traian Băsescu va susţine acest proiect şi sper că, poate, l-a discutat zilele trecute, cu ocazia primirii la Cotroceni, cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss. Cu atât mai mult cu cât, pe baza procesului intentat la Haga, la iniţiativa mea, pentru delimitarea faţă de Ucraina a zonelor maritime din Marea Neagră, avem posibilitatea să investim sume importante pentru a exploata zăcămintele de petrol şi gaze de acolo.
Tot Traian Băsescu, la aceeaÅŸi întâlnire, se felicita că „România nu a vândut, anul trecut, 10% din Petrom” fără să explice de ce, în mandatele sale, România nu mai are 49% acÅ£iuni la Petrom ci doar 18%.
Concluzie:
Ca să fie clar, concesionarea (nu vânzarea) de petrol şi gaze către OMV s-a făcut pe o perioadă de 10 ani. Această perioadă se încheie la sfârşitul anului 2013.
Există două variante de soluţie:
a) fie, pur şi simplu, statul român nu mai concesionează petrolul şi gazele către OMV;
b) fie redevenţa, pe care ar putea să o stabilească Ilie Şerbănescu, ar fi fixată la un nivel foarte înalt, astfel încât să descurajeze orice companie eventual interesată.
A venit, deci, timpul să luăm în propriile mâini soarta petrolului românesc! Anul 2013 va fi, sub acest aspect, un test pentru Traian Băsescu. Să nu facem de două ori aceeaşi greşeală! Să dovedim că ceea ce spunem la televizor, putem să punem în practică.

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928