Regele dac Burebista a trecut Prutul

28/08/2013 — Mihai Ghimpu
Astăzi, 28 august 2013, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal a participat la ceremonia de dezvelire a bustului lui Burebista din satul Selemet, raionul Cimișlia. Sculptura Regelui Dacilor Burebista este prima de acest gen din Republica Moldova și a fost realizată cu sprijinul Societății Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Județul Prahova, România, al cărei Președinte este Mircea Cozma, Președintele Consiliului Județean Prahova.
Bustul Întemeietorului Statului Dac, Burebista, este din bronz și cântărește aproximativ 300 kg, iar sculptorul acestei opere este George Dumitru.
Cel mai mare dintre Regii Traciei, Burebista, s-a născut cam pe la începutul sec. I î.Hr și a reușit să unească neamurile(triburile geto-dace) într-o împărăţie respectată de-a lungul şi de-a latul continentului, întinzându-şi hotarele de la pădurea Hercinica (Moravia de azi), până la Bug şi din Carpaţii Nordici – până la Sud de Balcic.
"Read More"





































Comments

Anatol said…

Patriciu
"Felicitări" d-lui Ghimpu pentru noua sa "faptă eroică" întru propăşirea neamului românesc în Basarabia.( Să nu uităm că ţara noastră România o numeşte "stat vecin,că aşa e corect juridic".

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928