La Cimișlia a fost dezvelit Monumentul în memoria victimelor regimului totalitar comunist

28/08/2013 — Mihai Ghimpu
Astăzi, 28 august 2013, Deputatul Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal a participat la ceremonia de dezvelire a Monumentului în memoria victimelor regimului comunist din Cimișlia.
În mai multe localități din republică au fost construite monumente în memoria victimelor regimului comunist la inițiativa și cu contribuția Președintelui PL Mihai Ghimpu și a Partidului Liberal. 
"Read More"
La ceremonia de dezvelire a monumentului dedicat celor care au suferit în urma regimului comunist totalitar, Mihai Ghimpu a menționat: „Eu nu am facut această donație în calitate de Președinte de partid, nici ca politician, pentru că eu am venit NU în politică în anii 1988, eu am venit în lupta pentru libertatea neamului meu, pentru libertatea dvs și a mea, pentru readucerea Adevărului, Libertății și Bunăstării pe acest pătimit pământ, dar ca cetățean am făcut acest lucru și nu este primul monument la care contribui. O să continuăm să contruim monumente în toată republica și mulțumesc celor care mă susțin pentru că în fiecare localitate trebuie să existe un monument care să scoată la suprafață durerea ascunsă, îngropată de bolșevici, de comuniști în acest harnic și bogat pământ, să vadă lumea, să cunoască ce s-a întâmplat cu noi. Și să știti ca nu sunt crimele lui Stalin, cum e scris aici, comuniștilor le place sa spună că Stalin a deportat, a organizat foametea ș.a. NU! Regimult totalitar comunist, acesta este adevărul! Stalin era doar palaria regimului adus cu baioneta în 1917 în Rusia și în 1940 la noi.
Eu le mulțumesc tuturor celor care au contribuit ca astăzi sa fie dezvelit acest monument. Cum spuneam și la inaugurarea Monumentului din scuarul Gării Feroviare la 23 august, data semnării pactului Ribbentrop-Molotov în 1939, acest monument vine să ridice neamul nostru din genunchi. Nu ne-au învins pe noi ocupanții, regimul, căci odată ce ridicăm aceste monumente chiar dureroase pentru noi, înseamnă că victoria ne aparține nouă. Noi astăzi suntem cei care decidem, noi suntem cei care spunem adevărul, noi suntem cei care trebuie sa lăsăm un testament bogat, frumos și plin de adevăr, nu de minciună, urmașilor noștri. Numai adevărul, munca cinstită și nobilă, pot duce societatea înainte spre bine.
E de ajuns cât sânge a curs pe acest pământ, e de ajuns cât chin a fost adus aici, e de ajuns cât suferim și astăzi, căci toate acestea sunt consecințele ocupației, regimului deportărilor, foametei organizate, gulagurilor, deznaționalizării. Din această cauză, dragi cetățeni, trăim azi în mizerie și sărăcie, căci nici până acum Rusia nu vrea să se împace cu libertatea noastră care cu mult greu, cu multă munca, cu multă luptă am obținut-o. Mulți am suferit în anii ’80, când am pornit în această luptă – am fost târâți prin judecăți, închiși, bătuți, duși la case de nebuni pentru ca astăzi să avem aceste monumente.
Vă spun sincer că atunci când am ajuns Președinte Interimar mă gândeam: Doamne, cum de 20 de ani această durere, această tragedie a noastră stă ascunsă, acoperită, îngropată în pământ? Nici un Președinte ales de dvs nu a avut curaj să spună Moscovei politice – „Domnilor, durerea poporului meu e mai mare decât politica voastră, eu vreau să dezarhivez aceste dosare, să scot adevărul, să cunoască copiii, nepoții, strănepoții cine sunt cei care au luat viețile buneilor lor, rudelor”. Trebuia s-o fac eu ca Președinte Interimar, și ați văzut – am scos adevărul, mult n-am mai stat în funcție. Și aceasta este mașinăria sovietică, folosită și astăzi de către Kremlin, care lucrează cu mâinile unora de printre noi, așa cum au fost deportați în Siberia tot din cauza unora din acea perioadă care făceau listele și care poate acum au pensii bune, trăiesc bine, dar cei care au fost deportați și li s-au luat averea o duc în continuare cu greutăți și în sărăcie.
Sunt sigur că va veni ziua în care vom aduce Unitatea neamului care să trăiasca în deplină Libertate, cu multă Dreptate și Bunăstare, de aceea, dragi moldoveni, țineți capul sus și luptați să aducem schimbarea până la capăt!”
În repetate rânduri Mihai Ghimpu a accentuat că va face tot ce-i stă în putere ca în fiecare localitate să fie ridicate monumente în memoria victimelor regimului totalitar comunist pentru ca tânăra generație să cunoască adevărul despre chinurile și suferințele prin care au fost nevoiți să treacă cetățenii noștri, indiferent de naționalitate. 





















































 

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928