MIROASE A VIRGIL MAGUREANU made in DACIA


Am postat pe pagina grupului adevaruri despre daci un citat din Caragiale despre evrei,citez :Ion Luca Caragiale despre chestiunea evreieasca Ce s’a întâmplat însă ? O seamă de Evrei dela noi, în genere de provenienţă galiţiană, – oameni pribegiţi aci din cauza scurgerii de acolo a acestui element, ce se înăduşă trăind multă vreme în masă la un loc prea strimt pentru libera mişcare a pornirilor lui de rapacitate, – au început să agite din nou chestiunea israelită, odată resolvată strict după litera tractatului dela Berlin. Şi agitarea aceasta nouă şi-au întemeiat-o tot pe falsa insinuare că Statul nostru se conduce de principiul intoleranţei religioase. Această nouă agitare, mai întâiu ascunsă, a început să iasă câte puţin la iveală, apoi să se producă făţiş şi în fine să ia nişte proporţiuni, dacă nu primejdioase, dar cel puţin ofensatoare pentru autoritatea Statului nostru. S’a făcut întâi agitări la sinagoge şi la şcolile confesionale; de aci apoi au trecut chiar în presă; s’au fundat ziare în acest scop: în fine lucrurile au ajuns la protestul neruşinat, şi infam şi ridicul, dela Londra. S’a comandat apoi în străinătate un agitator dibaci, care să vie numaidecât să provoace o mişcare de un nou soiu, cu scopul de institui aci o societate semitică, cu o direcţiune generală, recunoscută de Stat, şi care să reprezinte puterea populaţiei israelite în relaţiile sale cu puterea Statului”.



Un alt text din 1893 al lui Caragiale privind o lege antinationalista
Asa de june Moftul si deja mâhnit si trist? - iata ce-si va zice desigur publicul vazând foita noastra cernita.
Da, trist ! da, mâhnit ! da, cernit !
Durerea noastra e sobra de cuvinte, este muta Sa tacem dar si sa plângem:
Consumatum est !
Ieri s'a dat în dealul Mitropoliei, cu 95 bile albe, contra 22 negre, lovitura de moarte României !
Onoare celor 22 de bile negre ! ele singure sunt Români adevarati !
Caci - acele 95 bile albe nu sunt albe decât în batjocura: albul nu e coloarea doliului, nu e coloarea asasinatului si a mortii, nu e coloarea tradarii ! ele nu pot fi prin urmare, nu sunt adevaratii reprezentanti ai tarii.
Nu ! acea majoritate care, la amenintarile bancii ministeriale, îsi pleaca botul si da votul; acea majoritate, care odata macar nu e capabila a trece în minoritate, nu reprezinta România ! peste putinta !
A presupune un moment aceasta ar fi sa credem ca o natiune se poate sinucide singura pe sine însasi, si ar fi o nebunie sa banuim macar o clipa o natiune capabila de asa aberatiune ! Protestam energic dar! Iara si Istoria sa judece !
Ieri s'a votat monstruoasa lege a d-lui P.P. Carpp asupra scoalelor profesionale asa cum a voit ministrul neromân, care, ca briganzii, a pus Camerei servile cutitul la gât strigându-i fioros: votul sau viata !
Penibil ! teribil !! oribil !!!
Ieri s'a votat aservirea noastra economica !
Ieri s'a jertfit poftelor streine interesele române, salbaticiei streine corpul României, antropofagiei judaice carnea si sângele Natiunii !
Sarmana Românie !
De opt ori nefericiti iara, caci în adevar esti nefericita de atâtea ori câti sfetnici are Coroana de otel pe care ti-ai smuls-o din gura tunului inamic !
Mizera Românie ! Ai fost tradata, insultata, micsorata, murdarita, batjocorita, tavalita, maltratata, înjosorâta, ruinata, vânduta, calcata, sdrobita de catre regimul de urgie al bunului plac, al violentei faradelegilor, bandelor de puscariasi si de betivi, infamiei, crimei, aberatiunii, ignorantei, nebuniei, tradarii, murdariei, chinorosului!
Ieri, Vineri 5 Fevruarie [18]93, la orele 4 p.m., ieri, zi funesta si blestemata! S'a votat acea lege antisociala, antieconomica, antipatriotica, antinationala, antiromâna, acea lege prin care Evreii saraci nu sunt opriti de a învata vreo meserie !
Am zis ca durerea e sobra de vorbe. Atâta dar !
Iata prin urmare de ce, desi atât de june, Moftul este trist si cernit. Iata de ce Moftul a tinut ca o sfânta datorie fata cu patria sa, cu poporul sau, cu natiunea sa, sa apara astazi în chenarul de rigoare la asa lugubru-solemne ocaziuni !
Si daca mai regretam ceva este ca nu exista o coloare si mai închisa si mai posomorâta decât negrul pentru a reprezenta si mai bine doliul românismului tradat !

Dupa astea,domnul Valentin Roman angajat al MAPN si asa-zis aparator al dacilor imi sterge comentul spunand ca trebuie vb despre daci,doar.Eu raspund la subiect scurt si la obiect:
Dle Valentin Roman cred ca Domnul I.L.Caragiale a fost mai dac,patriot si nationalist si decat dumneata si decat mine,asa ca dvs. mai bine l-ati respecta pe dumnealui si munca lui.Eu ,nu am facut nimic altceva decat sa dau un simpu copy/paste dintr-o carte scrisa de dumnealui.Daca pe dumneata te deranjeaza acest lucru inseamna ca te deranjeaza toti care au fost impotriva "perciunatilor" care inca ne fura tara,cea mai vie dovada sta in ce spune DOMNUL NOSTRU = Mihai Eminescu.. Cine ne-au dus Jidanii
Nu mai vaza zi cu anii
Ci sa-i scoata ochii corbii
Sa ramâe ‘n drum cu orbii
Cine ne-au adus pe Greci
N’ar mai putrezi în veci
Cine ne-au adus Muscalii
Prapadi-l-ar focul jalei
Sa-l arza sa-l dogoreasca
Neamul sa i-l prapadeasca

Cine tine cu strainii
Mânca-i-ar inima cânii
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.
...See More


Like · · · 20 minutes ago
Daca dumneata ii renegi pe acesti SFINTI AI NOSTRI,atunci te rog sa ma renegi si pe mine de pe grup! Ca ,vorba aia, "Pelin beau ,Pelin mananc,dar cu el ma duc in mormant"


Inca o data am impresia ca" lupul isi baga coada unde nu ii fierbe oala ".Tare imi e teama ca acest Grup facut de Daniel Roxin si de Valentin ROman impreuna cu "NASUL"= Radu Moraru (acel roman cu infatisare de tigano-jidan) este de fapt un grup ca si acel de legionari din zecile ca nd,ppp suru etc.Adica doar o aberatie impotriva saracului popor care a fost terorizat mii de ani.Se pare ca nu vor sa accepte nici macar hartile cu inscriptia Dacia de acum cateva sute de anidar ei se cred daci.



PS: AM GASIT UN SAIT INTERSANT daca stie cineva mai multe rog sa raspunda http://www.cultura-romana.com/index.html
PPS:Un grup de 15 oameni am reusit sa facem LAN pe FB http://www.facebook.com/groups/156560311076016/ .Orice propaganda este binevenita,zic eu!

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928