Fundatia Academia DacoRomana

A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!”
F U N D A Ţ I A,TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA” 

Sediul legal central: Bucureşti, Dr. Taberei nr.26/119, dosar 4375/303/2008 la jud. sect.6; cont CEC Bank, Ag. Dr. Taberei, Buc., sect.6, Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, cod fiscal nr. 4929150. Academia DacoRomână -A.D.R.- este instituție autonomă în cadrul Fundaţiei Academia DacoRomână ”T.D.C.” din 9.05.2008. Oficiul poștal 58, căsuța poștală 14, certificat de înscriere a persoanei juridice fără scop patrimonial nr.35/PJ/2002. www.tempusdacoromania.ro, www.academiadacoromana, www.partidulromanieieuropene.ro, www.partiduldacilorliberi, geostroe@gmail.com 
Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!”
_____________________________________________________________________________________________________________
Bucureşti, nr.2 din 15 -24 ianuarie 2014 (10 014 după Calendarul dacoromânesc) 
COMUNICAT – APEL către toți românii care simt și gîndesc dacoromânește
Senatul Fundației Academia DacoRomână T.D.C. se adresează membrilor și simpatizanților organizațiilor și persoanelor fizice iubitoare ale istoriei, culturii și civilizației strămoșilor noștri antlanto-pelasgo-ramano- valaho-iliro-scito-sarmato-macedo-traco-geto-dacoromânești din Vechea Europă și din întreaga lume acum, în săptămîna dintre Ziua Culturii Naționale și Ziua Unirii Principatelor Române, în pragul unui sfert de veac de activitate postdecembristă liberă, independentă, pe tărîmul cercetării în domeniul dacoromânisticii – înțeleasă ca știința despre conștiința acțiunilor și inacțiunilor națiunii dacoromâne de la originile Europei pînă în viitorii posibili și dezirabili, pentru împlinirea următoarelor 7 IDEALURI ale mișcării culturale pe care o reprezentăm întru identitatea națională românească: 
"Read More"
1.              Realizarea unei federații universale a organizațiilor nonguvernamentale dacoromânești – FORUMUL ORGANIZAȚIILOR CULTURAL-ȘTIINȚIFICE DACOROMÂNEȘTI – F O C U S, și mai cu seamă a năzuințelor organizațiilor românilor din întreaga lume. Avem nevoie de F O C U S, după modelul reprezentat de Societatea Carpații și iluștrii noștri înaintași precum marele Nicolae Densușianu cu monumentala sa lucrare, biblia dacoromânilor - Dacia Preistorică, genialul voievod al limbii și culturii dacoromâne, Mihai Eminescu, gînditorul care ne îndeamnă  să dacizăm totul,  enciclopedistul de geniu B.P. Hasdeu care s-a întrebat și a dat răspunsul academic dacă au pierit dacii, precum și conform înțelepciunii unor nenumărați părinți fondatori, precum pr. Dumitru Bălașa, simboluri ale luptei pentru libertate și identitate națională, pentru continuitate neîntreruptă, pentru autohtonitate și dăinuire nemuritoare în vatra strămoșească în respectul tradițiilor și obiceiurilor străvechi ale inaintașilor noștri. Unirea în simțire, în cuget și acțiune va consolida și accelera procesul de solidaritate și de unitate națională al tuturor acelora care amplifică acest uriaș curent cultural dacist într-o mișcare cu o forță spirituală pe care nu o va mai poate înfrînge nici o putere din lumea contemporană.
2.        Constituirea pentru întîia dată în istoria României a unei prime componente denumite SECȚIA DE DACOROMÂNISTICĂ în structura de cercetare a Academiei Române, cel mai înalt for național de
consacrare științifică și culturală al țării, care reunește personalități consacrate din domeniile științei și culturii, instituție de interes public național de cercetare în domeniile fundamentale ale științei și culturii de calificare profesională superioară, cu personalitate juridică de drept public și independentă în lucrările sale de orice natură, din Bucuresti. Există niponistică, iudaistică, germanistică etc., de ce n-ar exista și dacoromânistică în inima forului suprem al culturii naționale? Sediul dacoromânisticii este în Academia Română. Pentru aceasta trebuie să reunim și să reconstituim colecția de lucrări dacoromânești intitulat Biblioteca dacoromânească la Biblioteca Academiei Române, să continuăm împreună proiectele începute precum revista Studii și cercetări de dacoromânistică, Enciclopedia Academiei DacoRomâne, Istoria DacoRomânilor, Dicționarul etimologic al limbii dacoromâne, Gramatica limbii dacoromâne, alte lucrări de seamă ale membrilor tuturor organizațiilor cultural –științifice dacoromânești care reprezintă adevărate teze de doctorat în materie, momente de cotitură culturală, descoperiri de seamă, repere fundamentale pentru istoria, cultura și civilizația strămoșilor nostri daci.  Cultura este scutul eternității oricărei națiuni.
3.              Dacă istoria, cultura și civilizația de la Dunăre, din Carpați și de la Marea Neagră sunt dacoromânești, dacă limba noastră este dacoromână, dacă națiunea noastră este dacoromână, atunci și ACADEMIA ROMÂNĂ trebuie să se autodefinească ACADEMIA DACOROMÂNĂ. Așadar va fi Academia DacoRomână, pentru că nu poate fi nici rromo-română, nici iudeo-română, nici islamo-română sau slavo-română, nici altfel.
4.              Biserica Ortodoxă Română, maica națiunii dacoromâne este păstrătoarea tradițiilor spirituale nemuritoare ale paleocreștinismului zamolsian dacoromânesc, isvorul din care s-a născut religia creștin-ortodoxă națională. De aceea ea trebuie să devină BISERICA NAȚIONALĂ ORTODOXĂ DACOROMÂNĂ fiind mai întîi biserică națională și apoi ortodoxă, a dacoromânilor din întreaga lume și sub semnul lui Zamolse, întîiul nostru Iisus Christos.
5.              În aceste vremuri de pericole deosebit de grave și de amenințări fățișe la adresa unității naționale, de dictate imperial pentru dezmembrare a țării prin așa-zise regionalizări și descentralizări, în jurul  F O C U S este necesară unirea tuturor forțelor naționale social-politice, cultural-științifice și profesionale într-o organizație atotcuprinzătoare intitulată BLOCUL UNITĂȚII NAȚIUNII – B U N pentru desăvîrșirea revoluției de unitate națională sub semnul marelui voievod al limbii și culturii dacoromânești MIHAI EMINESCU și sub conducerea unei elite culturale denumite Garda DacoRomână.
6.              Ambele organizații reunite, F O C U S  și B U N  trebuie să propună un proiect de Constituție pentru DacoRomânia care, pe baza unui referendum național, atunci cînd condițiile de conștiința națională vor permite, să consacre REVENIREA LA DENUMIREA ȚĂRII DACIA sau DACOROMÂNIA ca etapă intermediară, astfel încît să știe toată lumea că românii sunt vechii daci și că proiectul dacic primordial a învins prin veacuri și milenii sub semnul marelui rege Burebista.
   7. Pentru împlinirea programului de redacoromânizare și de reinstaurare a valorilor zamolsiene ale dreptei credințe creștin-ortodoxe, pentru redobîndirea componentei identitare originare, F O C U S și B U N  au  nevoie de un vector politic al dacoromânității din întreaga lume, de un partid  național autentic cu doctrină națională. Propunem denumirea de PARTIDUL DACILOR LIBERID.L. ca partid în curs de constituire care, pe baza unui Program de renaștere dacoromânească pe termen lung să acceadă democratic la putere pentru a duce la îndeplinire idealurile noastre de eternizare a valorilor temporale dacoromânești în epoca globalizării, conform năzuințelor noastre de pace, prietenie și colaborare internațională, într-o lume mai bună și mai dreaptă.
Veniți cu noi, DacoRomânia va renaşte prin adevăr, dreptate, muncă și credință!

pentru  SENATUL FUNDAŢIEI  ACADEMIA DACOROMÂNĂ
„TEMPUS DACOROMÂNIA  COMTERRA”
dr. Geo Stroe și dacii liberi
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991 şi a Cercului de studii DECENEU din anii `70, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01. 1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia Dacoromână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este  independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile  ştiinţei, culturii, artei şi  tehnicii, independentă în acţiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza:  „A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!” A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: “Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!” Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale. Are cont CEC Bank S.A., Ag. Drumul Taberei, Buc., sect. 6, Cod IBAN Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, Cod fiscal nr. 4929150. Asociaţia culturală Ialomiţa -„ASCULTIALOMIŢA”-  este filiala independentă a F.A.D.R.T.D.C., cont  BCR S.A. Ialomiţa - Slobozia, cod fiscal nr.15162556, IBAN RO14RNCB3100000057540001
 

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928