VB: Atac la patriarh


Apariţia în instanţă a lui Hayssam în data de 31 iulie va concentra energiile mass-media oferindu-i lui Daniel Ciobotea, patriarhul BOR, deocamdată, şansa de a se strecura din atenţia publică. Câteva zile atenţia presei a fost atrasă de recenta ieşire publică a fiicei lui Daniel Ciobotea, Steluta Vişan Ciobotea care susţine că este fiica sa nelegitimă, ceea ce se ştia şi până acum, însă femeia a decis să ceară testul ADN pentru a-şi proba afirmaţiile şi pentru a risipi o dată pentru totdeauna îndoielile.
"Read More"
Testul ADN al urmaşei lui Daniel Ciobotea poate desfiinţa legitimitatea alegerii capului BOR, cel care a ocupat scaunul patriarhal în urma controversatei dispariţii a fostului patriarh Teoctist, moment de la care se împlinesc în luna august fix şase ani. Şi patriarhul dinaintea lui Teoctist, coincidenţă sau nu, a fost îngropat exact la aceeaşi dată. Moartea suspectă a Patriarhului Teoctist, într-o zi de 30 iulie, nu a avut loc la o dată fără sens pentru Biserică. La 30 iulie 1925, Biserica Ortodoxă Română, ridicată la rangul de Patriarhie, a fost recunoscută prin Tomos-ul Patriarhului Ecumenic Vasile al III-lea. Înmormântarea sa a avut loc în aceeaşi zi, 3 august, cu înmormântarea precedentului Patriarh, Justinian Moisescu. Părintele Teoctist nu a avut parte nici măcar de rânduiala celor sfinte, după ce ancheta morţii sale a fost practic îngropată pe şest de autorităţi.
Încă din primele zile ale “preluării” ştafetei şefiei BOR de către controversatul Daniel Ciobotea, am scris în Curentul, în 2007, “că Ocuparea scaunului de patriarh de către Daniel Ciobotea ar putea arunca în aer Biserica”. Din motive numeroase, de ordin biografic, păstrate sub pecetea secretului de către organele Direcţiei de Informaţii Externe a DSS. Încă din tinereţe Daniel Ciobotea se plimba, în plin regim comunist, în întreaga Europa pe cand restul românilor simpli mureau de foame şi nici nu visau o vizită în putredul Occident, unde şi-a petrecut stagiul de formare actualul patriarh.
Lui Daniel Ciobotea i s-a ars dosarul de la Securitate chiar în timpul aşa zisei revoluţii, pentru ca apoi, “curat” ca lacrima, să fie promovat asiduu în diferite funcţii chiar de către FSN-ul moscovit, propunându-i-se în 1991 de catre însuşi Ion Iliescu sa preia fotoliul de prim-ministru, fiind preferat lui Stolojan, adică mai mare în grad, practic! A ajuns mitropolit şi apoi patriarh, promovat de către unul dintre cei mai vechi turnători ai Securităţii, mitropolitul Corneanu al Timişoarei, cel care în decembrie ’89 a închis catedrala în care încercau să se refugieze timişorenii de gloanţele organelor de represiune ale Armatei. Nu întâmplător şi Ciobotea este de loc tot din aceeaşi zonă, fiind născut în satul Dobreşti din comuna Bara (judeţul Timiş). Evidenţele Securităţii Timiş îl aveau atât pe mentorul lui Ciobotea cât şi pe viitorul patriarh în acelaşi registru.
Prea fericitul globe-trotter pe meleagurile putredului Occident
Din 1980 Ciobotea activa ca lector la Institul Ecumenic de la Bossey – Elveţia unde ajunge şi director adjunct, având pe mână fişele tuturor profesorilor şi studenţilor (aur pentru Securitate) fiind şi profesor asociat la Geneva şi Fribourg (Elveţia). Sub acoperirea promovării smintelii ecumenismului s-a plimbat unde vrei şi unde nu vrei: la Paris în 1977, la Klingenthal, tot în Franţa în anii 1978 şi 1979, la Wellesley, în S.U.A. în 1979, după care la Boston, apoi în Finlanda în 1981, în Germania în 1982 după care în acelaşi an ajunge la Veneţia, în Italia, apoi în Canada, la Vancouver în 1983, şi acestea sunt doar câteva dintre locurile unde fericitul globe-trotter a ajuns cu “treabă”. Lista este cât o zi de post dar Daniel nu ţinea post, îi plăcea mult uischi-ul capitalist.
În 1988, a fost chemat de urgenta în ţară, la Centrală si transformat peste noapte din călător în blugi pe meridianele lumii în protosinghel - responsabil cu Sectorul Relaţii Externe al BOR, sector aflat sub atenta diriguie a DIE, strămoşul SIE de astăzi (unde încă se află cadre care l-au cunoscut bine pe vioiul călător).
După marea agitaţiune din 1989, ca un făcut numele lui Daniel este lansat de către reţeaua subterană în spaţiul public şi se perfectează rapid formele pentru a fi propulsat la conducerea BOR, plecându-se de la premisa înlăturării lui Teoctist, care se retrăsese în aceea perioadă. La 1 martie 1990, Daniel Ciobotea este ales, la propunerea IPS Mitropolit Nicolae Corneanu, în rangul de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu titlul “Lugojanul", iar pe repede înainte, la 7 iunie 1990 este ales, şi la 1 iulie 1990 este înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. De aici, conform tradiţiei bisericeşti urma doar un pas spre scaunul patriarhal. Pas care a durat însă ceva timp, deoarece Teoctist nu mai murea odată, chestiune rezolvată până la urmă de către un cunoscut mason relaţionat tot cu organele DSS, Sinescu zis Asasinescu.
Din 2007, scaunul BOR a intrat sub şezutul mult încercat al lui Daniel şi s-a împlinit pohta ce-a pohtit Daniel Ciobotea şi gaşca securistoidă din care face parte acesta, între care se numără infractori de teapa lui Relu Fenechiu şi mega-moguli de talia lui Iulian Dascălu, paravan de bizniz al lui Daniel.
Scaunul însă, acum la fix şase ani de la întronizare se clatină.
Dacă testul ADN probează spusele Steluta Vişan Ciobotea, înseamnă că unul dintre cele mai bine păzite secrete ale vieţii călătorului DSS a ieşit la iveală, iar Sinodul va trebui să-l coboare din rang pe loc pe Daniel urmând şi alte pedepse canonice.
Nu este prima oară când fata lui Ciobotea apare în atenţia publică. Dar este prima oară când pentru a lămuri definitiv lucrurile aceasta invocă testarea ADN. Această formalitate în aparenţă banală ar putea arunca în aer BOR, deoarece situaţia contravine flagrant normelor canonice. Nicio instanţă nu poate obliga prin mandat testarea ADN unui cetăţean român decât dacă magistraţii dispun în mod expres prin decizia de condamnare măsura testului fiziologic în vederea înscrierii condamnatului în Registrul Naţional de evidenţă al infractorilor. Însă şi refuzul probei ADN spune multe.
Presa a aflat cu nişte ani în urmă ceea ce Daniel a reuşit să ţină ascuns de ochii lumii, vreme de mai bine de trei decenii, faptul că este tatăl unei fete, care a născut şi o fată. Steluţa Vişan Ciobotea este rodul unei relaţii avute de acesta în tinereţe, pe vremea când tocmai îşi desăvârşise studiile teologice şi abia îşi susţinuse doctoratul la Strasbourg. Fata a venit pe lume în anul 1978, exact în perioada când tânărul profesor de teologie Dan Ilie Ciobotea se pregătea să plece cu sarcini afară, sub acoperirea de lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, în Elveţia. De atunci, actualul patriarh s-a ocupat într-o discreţie totală de Steluţa Ciobotea, care nu numai că-i poartă numele de mirean, ceea ce însemnă că a fost recunoscută de tatăl său, dar are acelaşi prenume, Steluţa, ca cel al mamei înaltului ierarh. Ginerele PF Daniel este argeşean, născut şi crescut în comuna Godeni, sat Coteşti, unde este îngrijitor de câini. Genul de competenţă care s-ar potrivi perfect cu nevoile lui Daniel Ciobotea, după ce va fi zburat din rang.
 
…………..
Adevarul adevarat sau diversiune ordinara!
Drept credinciosii ar trebui sa stie mai bine cine ii pastoreste si sa ceara lamurii Patriarhiei.
Io, fara nici un dumnezeu, pentru cele ce aud si citesc am ajuns sa ma perpelesc mai rau decat in iad caci iadul este pe pamant! uneori patronat si intretinut de purtatorii sfintei cruci.
Pentru detractori: nu eu am incropit acest material ci l-am primit de la drept credinciosi! Pacatele mele-poate chiar foarte grele- sunt ca-l retransmit si comentez putin! doar pentru a trezi interesul pentru aflarea adevarului adevarat si a pune la stalpul infamiei pe cei care "imbecilizeaza religios" poporul roman.
Alte interese nu am! mai cu seama ca biserica ortodoxa este o institutie- a se citi "afacere"- privata dar in mod bizar sustinuta financiar de stat- de statul consdus de fostii securisti care au practicat in mod criminal politia politica.
Virgil Ciuca
New York

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928