Punctul pe i: Fără clauze secrete!


Reprezentanții opoziției la proiectul Roșia Montana, la următoarea întâlnire cu membrii comisiei parlamentare ad hoc înființate, trebuie să-i întrebe pe aceștia dacă cunosc contractul încheiat de statul român cu „asasinii canadieni”. Domnii deputați vor răspunde, probabil, afirmativ.
”Cunoașteți și clauzele secrete ale contractului?” vor întreba mai departe reprezentanții opiniei publice, căci asta sunt de fapt acești bravi concetățeni ai noști: ei reprezintă imensa majoritate a românilor din Țară și de peste hotare.
La această întrebare vor constata că parlamentarii noștri vor da un răspuns aiuritor: Nu, aceste clauze secrete nu le cunoaște niciunul dintre membrii Comisiei!
Și atunci despre ce discutăm, domnilor parlamentari? Care este logica înființării comisiei parlamentare, dacă această comisie va apăra aplicarea unui contract al cărui conținut nu-i este cunoscut în prevederile sale esențiale?!
Care este logica dezbaterii în Parlament a proiectului de lege „Roșia Montană” dacă parlamentarii nu vor cunoaște în întregime contractul?!
Și întrebarea întrebărilor: de ce există clauze secrete într-un contract semnat de un particular – Gold Corporation și statul român? Pot exista clauze secrete între două state când semnează un acord, un contract etc. Prevăd clauze secrete față de alte state, de regulă.
Dar clauzele secrete dintre Guvern și Gold Corporation față de cine sunt secrete? Față de proprietarul minelor de aur, adică față de poporul român?!
Așa ceva nu se poate accepta nicicacum!

Ion Coja!
28 septembrie 2013

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928