Istoria lui Cristos


De Andrei Radu andreiradu53@gmail.com
 
Biblia nu este altceva decat un hibrid literalmente astrologic, la fel ca aproape toate miturile religioase dinaintea ei.
De fapt, aspectul transferarii insusirilor unui personaj catre altul poate fi gasit chiar in cuprinsul cartii. In vechiul testament avem povestea lui Iosif. Iosif a fost prototipul pentru Iisus. Iosif s-a nascut dintr-un miracol, Iisus s-a nascut dintr-un miracol. Iosif avea 12 frati. Iisus avea 12 discipoli. Iosif a fost vandut pentru 20 de monezi de argint. Iisus a fost vandut pentru 30 de monezi de argint. Fratele Iuda sugereaza vanzarea lui Iosif. Discipolul Iuda sugereaza vanzarea lui Iisus. Iosif si-a inceput lucrarea la 30 de ani, Iisus tot la varsta de 30 de ani. Paralelele continua la nesfarsit. Mai mult, exista oare vreo dovada istorica, non biblica, despre o persoana traind sub numele Iisus, fiul Mariei, care calatorea impreuna cu 12 discipoli vindecand oamenii, facand minuni, etc?
Foarte multi istorici au trait in zona Mediteranei , fie in timpul sau perioada imediat urmatoare, presupusa viata a lui Iisus. (Aulus Perseus 60 DC; Columella 4-70 DC; Livy 59 IC-17DC; Plutarch, Seneca, etc ). Cati dintre acesti istorici mentioneaza despre aceasta figura? Nici macar unul!
Acum daca vrem sa fim corecti, asta nu inseamna ca multi aparatori ai figurii istorice Iisus nu au pretins contrariul. La doar patru istorici se face referire pentru justificarea existentei lui Iisus.
Plinius cel Tanar, Suetonius si Tacitus sunt primii trei. Fiecare dintre scrierile lor cuprinde, in cel mai bun caz, doar cateva propozitii referitoare numai la Chrestus sau Christos-ul, care in realitate nu este un nume ci un titlu insemnand ''cel ales''.
Al patrulea istoric este Josephus iar relatarea lui s-a dovedit de sute de ani a fi falsa. Trist, dar aceasta este privita ca fiind adevarul...
Ai crede ca un tip care s-a trezit din morti si s-a ridicat in rai in vazul tuturor, care a savarsit atatea miracole, ar fi fost inregistrat undeva in analele istoriei! Nu a fost cazul deoarece, odata probele puse in balanta, sunt extrem de multe indicative care arata ca Iisus nici macar nu a existat.
''Religia crestina este o parodie a adorarii soarelui, in care se pune un om numit Christos in locul acestuia, venerandu-se persoana lui ce originar se facea soarelui.'' Thomas Payne 1737-1809
Pace si iubire!

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928