Muzeul Şcolii Gimnaziale “Ecaterina Teodoroiu”, redeschis .Puteti vedea obiecte de peste 100 de ani !

c_300_220_16777215_0___images_stories_articole_2013_02_14_muzeu.jpgLa Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a fost redeschis mini-muzeul cu obiecte vechi şi costume populare. Acesta a fost realizat în cadrul proiectului “Lada cu zestre” şi cuprinde obiecte vechi de peste 100 de ani.
Adevărate comori ale artei populare au fost scoase la lumină şi expuse la loc de cinste în Şcoala Gimnazială "Ecaterina Teodoroiu" din Târgu-Jiu, pentru a transmite generaţiilor tinere valorile culturii tradiţionale.
Lucrate cu măiestrie, prin tehnici transmise din generaţie în generaţie, piesele din colecţia mini-muzeului au ajuns să fie expuse datorită iniţiativei doamnei director si a cadrelor didactice ale şcolii.
„Muzeul face parte dintr-un proiect al şcolii şi cuprinde costume populare de peste 100 de ani, dar a fost închis o perioadă. L-am redeschis pentru a pune în lumină aceste obiecte de valoare, iar generaţia tânără să poată să admire şi să înţeleagă faptul că toate aceste lucruri s-au făcut cu multă migală, muncă şi dăruire. Sunt copii care nu au văzut niciodată astfel de obiecte care se foloseau în gospodăriile ţărăneşti acum peste o sută de ani.”, a mărturisit Livia Zamfir, directorul Şcolii “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu.

Vase de lut, ulcele, cuverturi, ştergare, scoarţe, lucrate cu migală de-a lungul anilor, precum şi unele piese mai vechi, moştenite de la părinţi ori bunici şi-au găsit locul în mini-muzeul etnografic al şcolii.
O parte din lucrurile donate mini-muzeului sunt cele aduse de învăţătorul Petre Lolescu chiar din Hobiţa, satul natal al lui Constantin Brâncuşi.
Cei care au trecut pragul mini-muzeului au fost impresionaţi de frumuseţea şi bogăţia lui. Felicitări conducerii şcolii si cadrelor didactice pentru ideea pe care au avut-o şi pentru munca depusă pentru îndeplinirea ei.

Sursa http://www.gorjeanul.ro/actualitate/muzeul-scolii-gimnaziale-ecaterina-teodoroiu-redeschis

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928