Limba noastra materna este limba geto-dacica, nu limba romana.

----- Forwarded Message -----
From: Manuela Nica
To:
Sent: Friday, February 1, 2013 6:17 PM
Subject: Descoperire epocala la Bruxelles ... Halucinant!!!
 
 
 
 
 
NU RADETI!!!!!!! Trebuie să fii "specialist" englez, ca să fii aşa de tâmpit ???

"95% dintre români înteleg spontan limba moldovenească"
 Un studiu iniţiat de comitetul pe probleme de lingvism al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzător, ca 95.26% dintre români înteleg spontan limba oficială a Republicii Moldova, respectiv, limba moldovenească.
Fenomenul este cu atât mai teribil, cu cât limba în cauza este, după cum probabil se cunoaşte, una dintre cele mai noi limbi indo-europene, apărută pe planetă de abia două decenii, mai exact, în anul 1989.

Uluiţi, cercetatorii britanici afirmă că singura explicatie plauzibilă este că românii sunt înzestrati genetic cu inteligenta deosebita, talent în comunicare şi o profunda înclinatie spre limbi straine.

Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este şi acela ca procentul de 4.74% din populatie care nu manifesta o asemenea întelegere spontană este reprezentat de minoritati nationale, în special, ungare, care de asemenea, nu înteleg nici limba română.
Studiul a fost demarat de autoritatile europene, în încercarea de a cuantifica necesarul de traducători autorizaţi din limba română, în "limba moldovenească".
Nu-i banc, dar e bun ! UNIUNEA EUROPEANĂ....... Iti sta mintea in loc !
……………………………………………..
N.N. Din punct de vedere istoric, limba moldoveneasca, n’a aparut in 1989, cum in mod arogant, eronat si bizar sustin cei care gandesc si vorbesc cu fundul, nu cu capul, ci limba moldoveneasca a aparut in secolul al 12-lea, cand triburile geto-dacicie ale carpilor si costobocilor, si-au luat  o noua denumirea, cea de moldoveni si Moldova, de la pamant moale. Si sa nu-mi spuna acesti “destepti” ai nostri ca Bogdan I, care in 1359 a infiintat tara Moldovei, ori Alexandru cel Bun (1400-1432), ori Stefan cel Mare (1457-1504) care au infaptuit Moldova Mare,  ar fi acceptat romanizarea limbii geto-dacice, si nu vorbea in graiul moldovenesc, adica in limba geto-dacica, ci vorbea limba romana.
Limba romana este o falsa denumire data limbii noastre dupa unirea Moldovei cu Muntenia (Valahia,Basarabia ori Tara Romaneasca) in 1859, pentru a lasa impresia ca ne tragem din tiganii Romei si vorbim o alta limba decat limba noastra materna, adica limba geto-dacica. La 11 Decembrie 1861, domnitorul Alexandru Ion Cuza, a dat o proclamatiei prin care a adus oficial la cunostinta ca “ nationalitatea romana este intemeiata”, deci abia la acea data a fost intemeiata natiunea romana si limba ei.  Iar abia la 24 Ianuarie 1862, in urma unei hotariri a celor doua principate unite,capital Moldovei de la Iasi a fost mutata la Bucuresti, iar Tara Moldovei si limba moldoveneasca au incetat sa mai existe oficial, dar exista si astazi neoficial in Romania, ori oficial in Republica Moldova. Si acest adevar ii deranjeaza pe dusmanii Moldovei.
Sondajul efectuat de Uniunea Europeana in care se spune ca "95% dintre români înteleg spontan limba moldovenească", este corect, pentru ca atat moldovenii, cat si muntenii si transilvanenii vorbesc aceiasi limba, limba geto-dacica, care a fost schimbata in mod flagrant in limba romana, pentru a ne sterge trecutul istoric si de a lasa impresia ca suntem o natiune noua, formata de Imperiul Roman dupa anul 106 e.n., ori in anul 1859, ori la 1 Decembrie 1918, prin reunirea Transilvaniei cu Romania (Moldova si Muntenea). Prima unire a celor trei tari (Muntenia,Transilvania si Moldova), a infatuit-o Mihai Viteazu in anul 1600 e.n., dar nu se pomenea atunci de limba romana. Denumirea de Transilvania, transilvaneni si limba transilvaneana au aparut prin anul 1000,iar cea de Muntenia (Valahia,Basarabia ori Tara Romaneasca) si munteni (vlahi, basarabeni, romani) si limba munteneasca, au aparut prin secolul al 13-lea. Munteniei i s-a spus si Tara Romaneasca, din cauza ca sud-vestul ei a fost cotropit de Imperiul Roman si era considerata o coloniei romana, mai ales ca in acea parte a tarii traiau multi aromani, un fel de corcituri intre romani si sclavii adusi de romani pe acele meleaguri ale geto-dacilor.
 In realitate, atat bastinasii din Moldova, cat si cei din Munteania ori Transilvania, vorbesc aceiasi limba, limba mostenita de la mosii si stramosii nostrii geto-daci, de aceia se inteleg perfect intre ei, nu datorita limbii romane, inventata de dusmanii geto-dacilor. Adevarul este ca, de cand Moldova si-a sacrificat denumirea tarii, capitala si limba, a ajuns bataia de joc a unor nemernici, care se dau drept fratii moldovenilor. Si nici nu poate cineva sa-si imagineze cata ura si dusmanie exista in Muntenia si Transilvania impotriva Moldovei si a moldovenilor. Ca unul care din cazuza persecutiilor comuniste, am fost nevoit sa traiesc in Banat,Transilvania si Muntenia, cunosc de la fata locului sentimentele anti-moldovenesti pe care le impartasesc cei cu care ne-am unit in 1859 si in 1918. Si atunci, ca nationalist moldovean,  ma intreb ce avantaje politice, economice, culturale si teritoriale  a avut Moldova prin unirea cu Muntenia si apoi cu Transilvania ? Nici unul ! Astazi Moldova este impartita in trei, si prea putin le pasa romanilor de aceasta. Dimpotriva, guvernatii de la Bucuresti, au vandut jumatate din Moldova la rusi in 1939, din nou au vandut rusilor jumatate din Moldova in 1944, inclusiv insula serpilor din Marea Neagra,apoi o mare parte din teritoriile Moldovei au fost vandute ilegal Ucrainei succesoarea fostei Uniunii Sovietice in 1997, de catre guvernul roman de la Bucuresti. Asadar, prin unirea de la 1859, s-a urmarit anihilarea Moldovei, care era o forta de temut, pentru multe popoare inamice. Iar pentru a fi siguri ca nu mai reinvie, dusmanii nostrii au impartit Moldova in trei.Jumatate din Moldova se afla in Romania,iar cealalta jumatate, o parte este cotropita de Ucraina, iar o parte si-a luat denumirea istorica de Republica Moldova. Nu-i asta adevarat ?!
Se face multa valva ca guvernatii de la Chisinau,Republica Moldova, au conceptii comuniste. Dar guvernatii de la Bucuresti, Romania nu sunt tot fosti comunisti si au conceptii comuniste  ?! Si atunci, cu ce sunt mai buni politicienii din Romania, decat politicienii din Republica Moldova ? Doar prin faptul ca, politicienii de la Bucuresti, stiu sa vanda Moldova, cum vinzi vitele la iarmaroc ?!
Moldoveni ! nu mai permiteti nimanui ca graiul vostru sa fie inabusit si batjocorit, iar teritoriile voastre nationale sa fie calcate in picioare de veneticii straini. Ridicati-va la lupta pentru libertate, dreptate si adevar, pentru rasa, natia si tara voastra, pentru graiul vostru dulce si duios, asa cum v-ati ridicat pe timpul lui Setefan Cel Mare, iar biruinta va fi a voastra, a copiilor si nepotilor vostri.
Dr.Constantin Burlacu, un fiu al Moldovei, fiu al DACIEI.

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928