Lumina din intuneric

http://www.frontpress.ro/?p=27220&cpage=1#comment-18200
 
http://www.frontpress.ro/wp-content/uploads/2012/02/maini-spre-cer-FRONTPRESS.jpg
 
Privita prin intermediul principalelor surse de informare viata in Romania pare un adevarat infern. Criza economica profunda, politicieni corupti sau incapabili,oameni revoltati dar lipsiti de speranta. Judecand rational, putem spune ca foarte putine sunt lucrurile care merg bine in tara noastra.
Cel mai dezolant lucru mi se pare faptul ca oamenii par a se fi obisnuit cu ideea ca se afla intr-o situatie fara iesire, lucru care nu-i adevarat. Parca toti formatorii de opinie si persoanele publice se intrec in a ne arata cat de grava este situatia in care ne aflam, foarte rar venind si cu vreo solutie. Cred insa ca motive de speranta inca exista, si nu putine. Daca acest popor este macar unu la suta atat de crestin pe cat se pretinde cred ca ar trebui sa renunte imediat la deznadejdea care l-a cuprins.
In ultimele decenii noi romanii am primit palme morale groaznice si ne-a fost otravita perceptia despre noi insine astfel incat ne-am invatat sa stam cu capul mai mult plecat. Daca tot se vorbeste atat de mult despre criza sa ne amintim ca sensul initial al cuvantului “crisis” din greaca inseamna judecata! O judecata a propriei persoane dar si a societatii in care traim. Criza poate insemna si un punct de cotitura, pentru o persoana ca si pentru un popor. Este asadar momentul cel mai propice ca romanii sa se gandeasca unde au gresit pana acum si ce au de facut de aici inainte.
Spre necinstea noastra am traversat un somn istoric teribil de lung si poate si de-asta resimtim atat de greu acest moment de criza. Din nou, daca suntem crestini ar trebui sa stim ca toate lucrurile care ni se intampla au un sens, totul este sa-l deslusim si sa ne folosim de el cum se cuvine.
Poate ca romanii trebuie sa bea acum paharul umilintei pana la capat pentru a putea renaste asa cum spune cantecul “curatiti prin jar.” Se pare ca a sosit clipa ca noi, cei care-am fost maestrii ai jumatatilor de masura si ai compromisurilor, sa ne traim drama pana la final pentru a putea dupa aceea, cu alte idei si alte forte, sa construim un nou inceput.
Credinta noastra crestina ne invata ca nu exista greseli care sa ramana nepedepsite, dar si ca nu exista situatie din care sa nu putem iesi. Hristos ne spune: “Indrazniti, eu am biruit lumea!” Poate ca am uitat acest sens al firii noastre. Cu siguranta asta e si solutia: sa indraznim sa gandim si sa actionam altfel decat am facut-o pana acum. Astfel cred ca putem cu totii gasi lumina de care avem nevoie, chiar si in intunericul in care ne gasim deocamdata. De Alexandru Năstase
 
 
Dr.Constantin Burlacu a scris: Your comment is awaiting moderation.
D-le Alexandru Nastase vad ca vorbiti despre o judecata rationala apoi apelati la religia judeo-crestina pentru rezolvarea criziei economice profunde, coruptiei si incapacitatii umane, ceea ce nu face sens. Pai daca religia crestina va invata ca “nu exista greseli nepedepsite” si ca “nu exista situatii din care nu putem iesi”, cum de romanii au primit in “ultimele decenii palme morale groaznice” , si le-a “fost otravita perceptia despre noi insine”. Chestiunea ca Cristos a spus; “Indrazniti, eu am biruit lumea” este simblistica.In realitate Isus n’a biruit nici o lume, ci a murit ca un incapabil pe crucea pagana a Imperiului Roman. Lumea n’a fost si nu va fi biruita de catre jidani ca Isus Cristos, ci numai lumea goimilor a fost subjugata si sclavizata de sinagoga satanei a lui Isus Cristos si dumnezeii abrahamitici. In incheiere ati spus niste vorbe inalte si anume: “Poate ca am uitat acest sens al firii noastre. Cu siguranta asta e solutia: sa indraznim sa gandim si sa actionam altfel decat am facut pana acum”. Asa domnule, puneti mintea la contributie pe care v-a dat-o DumneZEU si ganditi, veniti cu noi idei, noi solutii, nu va mai lasati prada aberatiilor si absurditatilor biblice si trai cu sperantele desarte ca va veni Isus Cristos sa va dea mura-in-gura, ca Isus nu va veni nici peste un milliard de ani, NICIODATA.Si cine sunt cei din poza cu salutul fascist, cumva membrii legiunilor romane care l-au rastignit pe crucea lor, pe Isus din Nazaret,Regele Iudeilor (INRI) ???
comentariu publicat in 05.02.2012 la 10:08

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928