Lui Ion Coja

Lui Ion Coja
Vezi www.ioncoja.ro

Ion, cu părere de rău trebuie să-ți spun că m-a surprins în mod foarte neplăcut atacul tău care se dovedește a fi mai degrabă un atac la persoană și nicidecum la fondul problemei prezentate.
Îmi ataci stilul ironic și te prefaci ca nu înțelegi sensul retoric al multor fraze.
Recunoști că un motiv esențial (în menținerea ideii tale) de a fi fost "asimilați" de romanii cuceritori este acela al "sclavului" care tinde să se înrudească cu "stăpânul" și care vrea sa fie considerat "rudă" a stăpânului. Ioane, aceasta este o idee îngrozitor de înjositoare!
E ca și când toți dacii (apreciați, din sursele pe care le avem, drept cei mai mândri dintre traci) abia au așteptat să fie cuceriți de dușmanii lor. Dacă ar fi fost așa, de ce dacii nu și-au deschis larg brațele în care să-i primească fericiți pe romani? De ce au dus lupte atât de grele și cu atâtea sacrificii umane?
Paralela total neinspirată a "green card"-ului este o altă măgărie de-a ta la persoana mea. Nu există niciun suport pentru o astfel de acuzație gratuită. Eu nu am emigrat în America pentru a deveni "cetățean al stăpânilor lumii" sau pentru a fi asimilat de "stăpânii lumii", ci din motive care țineau de orânduirea nedreaptă din țara mea.
Având în „mentalul" tău, tatuată profound, teoria rolului civilizator al Imperiului Roman în Dacia, nici nu încerci măcar să vezi dincolo de această prostioară poziția „academică" penibilă pe care ea, teoria, se situează.
Sigur că prostia (în cazul de față, latinomania) este infinit mai fascinantă decât inteligența. Inteligența are limitele ei, prostia - nu!
Poziția comodă de a perpetua teoria potrivit căreia "noi suntem urmașii Romei", așa cum pretinde marea majoritate a istoricilor români care și-au luat ca pavăză a prostiei lor lozinca „uzul face legea", înseamnă abandonarea cercetărilor și respingerea fără drept de apel a unor idei noi, de mare bun simț. Ignoranța, comoditatea, repetarea ca pe un refren de prost gust a unor idei greșite, precum și atacul la persoană nu conferă nimănui legitimitate, nici ție, Ioane...
Studierea istoriei poporului nostru nu se face cu repetări de papagal al unor "prostioare latinomane", fie ele impuse prin "academicieni" ca Ionel al nostru, ci cu logică, corectitudine, știință adevărată. Istoria noastră constituie una dintre valorile esențiale ale Patrimoniului Național și, de aceea, trebuie apărată pe toate fronturile, inclusiv din direcția importurilor de idei anapoda. În mod necesar, la proxima revizuire a Constituției, trebuie stipulată apărarea ei.

Stimabile Ion, din acuzele tale fără sens, înțeleg că nu ești altceva decât un declanşator de vorbe fără acoperire. Dacă îți imaginezi că ești altcineva, greșești. Ești un om stăpânit de nevroză latinomană și de grandomanie pe care le-ai contactat încă din fragedă tinerețe, pe vremea când publicai „perle" de tipul: "Vezi demonstrația mea despre Romanitatea românească, publicată în mai multe locuri, inclusiv în cărțile Transilvania - Invincibile Argumentum sau în Unu în limba română."
Astăzi, în contextul unei perioade critice în care românii sunt atât de încercați pe plan intern sub toate aspectele și atât de discreditați pe plan extern, când sunt tratați de cele mai multe ori ca niște rude sărace și înapoiate ale europenilor, istoria noastră dacică ne aduce destule argumente care ne fac să înțelegem că acestea sunt încercări și crize de moment și că valorile adevărate de care dispune poporul nostru Dac sunt perene și nu pot fi distruse de niste vrăjmășii de moment.
La Sarmisegetusa, Ioane, a avut loc un măcel. Acolo pietrele tac de durere, dar și din cauza unor răuvoitori ca tine.
Este un mister adânc, o taină sfântă cum de, aici, în Dacia, mai mult decât în orice altă parte a Europei - și poate chiar în afara ei - există o continuitate de-a lungul miilor de ani, un fluviu subpământean de ancestralitate ce curge pe sub pojghița înșelătoare a istoriei oficiale, dar care își face drum la suprafață.
În final, Ioane, mă văd obligat să-ți spun că ai abordat un subiect care te depășeste. Ce contribuții pozitive ai în acest domeniu, în sacrul domeniu numit Dacia? Îți spun eu: ai învățat și ai profesat o istorie "convenabilă" și nu ai avut curajul deschizătorilor de drum. Te-ai mulțumit cu ce ți s-a spus și ai aplicat zicala "Crede și nu cerceta!" Dar nu trebuie să fii istoric, ci doar să gândești logic pentru ca să-ți dai seama că povestea cu latinizarea și asimilarea peste noapte a vechilor daci (dacă îmi permiți totuși să-i amintesc) e o prostioară care mă uimește cum de a ținut atâtea secole.
Închei cu un citat al lui Adrian Botez: “Cu premeditare!!! Istoria se falsifica permanent,de sute si,poate,chiar mii de ani,cu o rea credinta “harnica” si cu o incapatanare si “erutitie”.... demne de o cauza mai buna...”
Dr.N.Săvescu

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928