RUSI SAU MONGOLO-TATARI ?

de Mihai Dascal
Moto: "Vorbind despre Rusia
in permanenta ne inchipuim,
ca vorbim despre un astfel de stat,
ca si oarecare altele.
In realitate nu e deloc asa...
in contradictie cu toate legile
societatii umane,
Rusia exista numai in directia
propriei sclavizari si sclavizarea
tuturor popoarelor vecine".
P.I.Ciadaev "L'Univers"
15 Ianuarie 1854
"Razuiti-l pe oricare rus si ve-ti descperi in el tatarul", a spus un mare scriitor rus. Din punct de vedere geografic frontiera Europei se extinde pana in Muntii Urali, dar in privinta culturii a spus odata un mare personaj al culturii rusesti : "Da, suntem sciti, noi da, suntem asiatici, cu ochii de mongolo-tatari, si cu ochii lacomi".
Rusii mereu intrebuinteaza cuvinte si expresii cum ar fi "idea nationala" si "persoana a unei sau altei nationalitati"...
In privinta trasaturilor nationale in Rusia dintodeauna a fost un amalgam. Chiar savantul rus Lev Gumiliov, sublinia in mod deosebit cum, ca rusii sunt inruditi cu mongolo-tatarii si ca, energia mongolo-tatara gingishana le atribuie rusilor calitati aparte in raport cu popoarele europene.
Sa luam de exemplu :
-Tarul Ivan cel Teribil. Ce sange numai nu a curs in venele lui ? ... polonez, lituanian, grecesc.s.a.m.d.
-Petru I, dupa mama a fost tatar. Mama lui avea numele de familie -- Naraskin.
-Ultimul tar rus, Nicolae al II-lea, nu avea nici o picatura de sange rusesc.
Acelasi lucru se poate spune si despre tarul Alexandru al III-lea. In continuare, despre Boris Godunov, Aksakov, Ermolov, Kolceak, Iusupov, Ahmatov -- toti se trageau din vechi radacini tataresti. Chiar si Fonvizin, Briulov, Blok, sau chiar Herten au fost de origina germana.
Intemeietorul dictionarului etmologic rus -- Dali -- a fost de origine daneza. De Ribas (fondatorul Odesei), Miklune-Maklai, Barclai de Tolli (comandant de osti) au avut originea straina de cea ruseasca ca : franceza, spaniola, scotiana, daneza. Este o minciuna sfruntata atunci cand se afirma ca, poetii Al.Puskin sau M. Lermontov, sunt poeti rusi. Pana si in Parlamentul actual din Rusia sunt japonezi, olandezi, ca sa nu mai amintesc de jidani.
In domeniul "culturii" si "stiintei" ruse, sunt extrem de multe nume departe de a fi rusesti. Profesorul Paips afirma ca ei, rusii, nu au nici capitala culturala. Dar nu numai atat, ci rusii n'au nici demnitate. De la Rusia si rusi, intodeauna pute in tot sensul cuvantului. Marchizul De Quistin ne spune ca "in Rusia nu exista popor". Niciodata in aceasta tara, nu s-a facut ceva bun, ceva normal. In cazul Rusiei, totul inseamna barbarism, banditism, betie, coruptie, ceva amenintator si murdar.Rusii sunt un popor suta la suta betivi. Rusii incearca sa-si impuna limba lor peste tot, rusa semanand mai mult cu mongolo-tatara. Noroc cu africanul Al.Puskin, care le-a transformat dialectul lor asiatic, civilizandu-l dupa modelul german.
In ultimul timp, in deosebi dupa dezmembrarea Imperiului Rosu banditesc-bolsevic si satanic, rusii au inceput intens sa-si civilizeze limba lor atat de laudata de ei ca fiind "cea mai bogata, si cea mai frumoasa" dintre toate celelalte limbi. Se spuneau verzi si uscate cum ca : in italiana, se cuvine sa se faca declaratii de amor, in germana sa declare razboi ca fiind o limba dura, dar in rusa se face si una si alta: declaratii de amor si se declara razboi inamicilor (sic). In aceasta limba mult laudata, au introdus o multime de cuvinte mai intai din latina, ascunzandu-si saracia limbii lor sub pretextul si sub masca falsa cum, ca aceste imprumuturi ar fi cuvinte internationale. Si aici copiindu-i pe anglo-americani, care si ei avand o limba extrem de saraca, si care in decurs de mai bine de cinci secole nu pot adopta alfabetul latin la numerele ortografice a limbii engleze, au un imprumut de circa 65-70% din limba latina. Numai astfel au reusit anglo-saxonii sa-si raspandeasca limba lor, ciuntita sau nu, peste tot, si sa se mandreasca cu ea, dand locuri de lucru si o bucata de paine la milioane de anglo-saxoni, care nu intodeauna au calificatia necesara.
Si acum revenind la limba rusa, dau numai cateva exemple din "marea limba rusa" : Prefas knighi=prefata cartii, angajirovati=a angaja, excluzivon=exclusiv, iluminatia, interpretatia, irradiatia, improbabilion = improbabil, mar=primar, reghionalinai= regional etc.,etc.
Iata o perla din "marea si bogata" limba rusa : "Iz bolinah, izlecennah petrom batmaevam, bolee sta tasiaci otnosilisi k categorii "incurabilinah", to esti beznadejnah" Traducere : (Dintre suferinzii vindecati de Piotr Badmaev, mai mult de una suta de mii intra in categoria "incurabil" si pentruca cuvantul incurabil nu e cunoscut de rusi, se incearca explicatia lui in propozitie prin "beznadionai"=disperat).
Intr-o buna zi o sa auzim, ca toate aceste imprumuturi din latina sunt cuvinte de origine slava sau ruseasca, cum de pe acum si-au insusit unele cuvinte ca : Anons ( chipurie cuvant vechi rusesc), problema, natura, aerport,aviatie, submarin, adaptatia si multe, multe altele. Majoritatea acestor cuvinte cititorul de limba rusa nici nu le intelege. Aceasta natie cu apucaturi barbare a imprumutat pana si numele tarii lor -- Rusia ( ori se stie ca rus-rusi, erau scandinavii si nu triburile slave). Chiar numele vizuinei lor -- Moscova -- e de origine ugro-fina. Prin urmare aceasta natie de banditi ar fi bine sa stie ca, in mod special, fratii nostri dintre Nistru si Prut nu au nici o necesitate de limba lor asiatica, si care din saracie imprumuta termeni din latina, adica din Limba Romana.
Se stie ca incepand cu anul 1223 mongolo-tatarii au intreprins nenumarate incursiuni in teritoriile populate de catre slavi, exterminandu-i in intregime. In campania lor oficiala initiata in anul 1235, Curultai (Consiliu Militar Mongol) decid sa atace triburile slave de la vest de raul Volga. Nepotul lui Gingis Han-Batai era comandantul oficial a unei armate uriase mongole, care numara 150 000 de oameni. De fapt comandantul adevarat pe campul de lupta a acestei armate a fost talentatul conducator de armata, Subudai. Dupa 14 ani mai tarziu, evenimentele se petreceau cu o rapiditate uimitoare. Hanul Batai avea scopul de a cuceri Rusia in timp de iarna. Prima urbe ruseasca in calea mongolilor a fost Riazan. Batai le-a cerut locuitorilor urbei un impozit in principii: cai si oameni. Capetenia urbei a raspuns printr-un refuz cererea lui Batai. Pe data de 16 Decembrie 1237 Riazanul este asediat din toate partile. Dupa cinci zile de asediu, mongolii ataca intariturile cu care era inconjurat Rizanul. Mongolii sparg constructia fortificata care inconjoara urbea din mai multe parti. Intrand in Riazan, ei au masacrat intreaga populatie, impreuna cu aparatorii ei. Urmatoarea localitate in calea mongolilor a fost Colomova apoi Moscova, dar mai intai ei decid sa supuna Vladimirul. In acea lupta a fost ucis descendentul lui Gingis-Han, hanul Kulkov. Cand Batai si-a indreptat armata spre Moscova, la acea data, aceasta urbe nu era importanta pe la 1237. Moscova era aparata de principile Vladimir. In numai cinci zile mongolii ocupa Moscova, principile Vladimir a fost luat prizonier, iar toti comandantii de detasamente au fost ucisi.
Marele principe Iurii Vsevolodorici abandoneaza Moscova si fuge. Pe data de 4 februarie 1937, mongolii ajung la Vladimir,iar pe 7 februarie incep asedierea. Elita urbei refuza sa se predea si se refugiaza in catedrala Uspenski. Batai incendiaza catedrala unde marele principe Iurii Vsevolodovici se refugiase, ajuns din urma de catre mongoli. Armata lui a fost ucisa in intregime, printul murind in lupta. Pe 5 Martie cade Tver-ul. In 1240 mongolii ocupa si devasteaza Pereiaslav, Cervigov si alte localitati urbane si sate. Numai in 9 zile au avut nevoie mongolii pentru a ocupa Kievul. Pe 6 decembrie 1240, Kievul este distrus de catre mongoli. Rusia de sud,Galitia au fost la fel devastate. Astfel Rusia fiind ingenuncheata, iar comandantul Subudai lasa in urma, in teritoriul ocupat de el, o armata de numai 30 de mii de luptatori pentru mentinerea ordinii. Grosul armatei mongole de 120 000 a fost indreptata spre vestul Europei.
Rusia a ramas sub jugul mongol pentru doua secole si jumatate. Astazi, daca ne uitam atent la "rusi', observam ca ei au niste mutre late de mongoli, cu ochi oblici, pometii foarte proeminenti. Acestia sunt rusii de azi -- popor barbar, popor betiv. Si daca nu avem aceasta caracteristica de popor betiv, de mult inca de la anul 986 imbratisau credinta musulmana. Inca de la anul 986 teologilor islamici, care incercau sa raspandeasca religia lor in Rusia li se raspundea, ca islamul nu este acceptabil pentru ei, pentru ca buna dispozitie in Rusia in seamna -- Betia. "Na Russi piti-ne esti greh"( In Rusia betia nu este un pacat).
In societatea sovietica rusii duceau un mod de viata parazitar. Ei erau sefi peste tot. Chiar si un cantec de al lor confirma cele spuse mai sus: "Russkaia skuka i russkaia leni" (Tristetea ruseasca si trandavia ruseasca).
Este binecunoscuta metoda tarilor rusi de a-i declara rusi, pe oamenii faimosi de diferite nationalitati. Fiul lui Dimitrie Cantemir, Antioh Cantemir devine intemeietorul poeziei clasice ruse. Emci-Lama sultan devine Alexandr Alexandrovici Batmaev. Primul inginer al Rusiei este Augustin de Betancur de origine franceze, iar primul general rus a fost M.B.Barclai de Tolli tot de origine straina.
Ura patalogica a "crestinilor" rusi, fata de moldoveni i-a facut pe acestia ca la 1812 sa aduca in Moldova ocupata de ei, minoritati straine, pentru a schimba raportul demografic a poporului de baza, care pana atunci era 100% moldoveni. Tot de niste asiatici ca si ei, sunt gagauzii si bulgarii.
In conflagratia Ruso-Turca din 1808-1846, turcii le-a facut mlte neplaceri conationalilor lor asiatici gagauzi "crestini care ocupau si mai ocupa in prezent partea de nord-est a Bulgariei.
Astazi, gagauzii "crestini" de pe teritoriul Republicii Moldova sunt angajati politic si material de Turcia musulmana si suportati ca si in 1812, inclusiv militar, pe toate caile de Rusia "crestina". Potrivit lui Lenin, cei mai sovini si mai periculosi inamici ai poporului sunt "minoritarii rusificati". Anume de astfel de minoritari este astazi vorba in Republica Moldova dintre Nistru si Prut: gagauzi, bulgari, jidovi, tigani...

Comments

Popular posts from this blog

DESPRE TRADAREA DEMOCRATIEI

Razboiul nevazut al evreilor sionisti

Planul evreilor khazari- o scrisoare uimitoare din 1928