CUIE RUGINITE ŞI ŢÎNŢARI
Uite Grecia, nu e Grecia! Hocus-pocus umflă dolarul şi euro în pene, umflînd sacul marilor puteri. Din aceste scamatorii de lux se hrăneşte visteria americană şi cea a Uniunii. Voci ale presei compară Grecia cu Bangladeshul. Noi cu cine ne asemuim? Cumva cu Japonia anilor 1945? Ei, da!, unde-i multă politică, tot atîta ipocrizie! La ce a dus preţiosul capitalism? Pînă şi americanii de rînd au ajuns să ne fure. Într-una din nopţile trecute, doi yankei de la baza Kogălniceanu au fot prinşi pe situl arheologic al cetăţii Carsium - Hârşova, căutînd cu detectoare de metale preţioase, potrivit unei legende, o caleaşcă plină cu bijuterii de aur străvechi. Deşi s-au ales cu dosare penale, vor fi cercetaţi în S.U.A., potrivit unui protocol din 2004 şi vor scăpa basma-curată. Parcă ar fi primii! Şi ei, şi puşcaşul marin care a lovit recent cu o sticlă în cap pe un tînar, într-un bar din Iaşi, vor scăpa de pedeapsă, precum americanul care l-a ucis pe legendarul Teo Peter.
Alura politicii americane şi-a pus amprenta pe slujbaşi: păcălesc, exploatează, explorează în scopuri egoiste, iau pe gratis, fentează permanent, fură delicat. Pacta sunt suveranda, de „veselia” românilor cea de toate zilele se va ocupa de acum înainte scutul antirachetă, devenit operaţional la Deveselu. Pe lista noilor achiziţii de la americani, preşedintele a trecut nişte drone second hand. Staţi liniştiţi, nu primim vize pentru America, în schimbul cuielor ruginite bătute de preşedinte în jugul României. Fiarele casate, de care americanii ţin cu tot dinadinsul să scape, pentru că dezmembrarea lor nu e ecologică, nu vor agita Rusia. Nu-i doare capul pe ruşi că în urma summit-ului NATO de la Chicago, o ştire umple de stropi presa internaţională. Ei vor continua ceea ce au început. Au cele mai puternice rachete şi nu se tem de ţînţari. Uite aşa se va relua spirala înarmărilor. Vorbim de funie în casa spînzuratului, nu-i aşa? Carenţele de cinste şi patriotism, dar şi analfabetismul diplomatic, au adunat în curtea noastră deşeuri care obligă şi cocoşează naţiunea dinaintea marilor puteri. Extrapolînd, nu trebuie să fii Mafalda ca să înţelegi că, în următoarele decenii nu va fi bine deloc. Cum Decebal şi Zamolxe au fost daci, nu romani, iar galii n-au cum să fie francezi, tot atît de mare este diferenţa între diplomaţii de carieră şi politicienii capitalişti, potriviţi în a reforma penitenciarele. Din interior, desigur, şi cu volumul manelelor, la maxim. Ne-a fost greu cu „was ist das”, poate şi cu „davai ceas”, dar să ne amintim de Tanase: „Davai ceas, davai moşia,/ Harasho tovărăşia”. Aşadar, „ciocu' mic”, domule Ilie, românii nu vor dispărea cînd vor cîinii capitalişti! Chiar dacă ipocrizia, corupţia, abuzurile, şi meltenii purtători ai acestor valori, sînt eterne.
Să lăsăm Grecia, unealta Americii, în pace, şi dorinţele fierbinţi ale U.E, faţă de ea, şi să ne vedem d-ale noastre, adică tot de ale lor. Să vedeţi ce „bine şi frumos” va fi în România cînd vor fi debarcate în ţară dronele de la americani, şi vom renunţa la bătrînul Leu pentru rechinul Euro! Dacă aveţi un ban deoparte, cumpăraţi terenuri. Şi aşa sînt vîndute pe mai nimic veneticilor! Cumpăraţi case, livezi, podgorii, stupi, vaci, găini, oi, capre, orice poate asigura un troc echitabil între membrii societăţii. Statisticile sînt speculaţii, iar promisiunile rămîn promisiuni, chiar dacă programul de lucru se aliniază la U.E., iar bugetarii se vor odihni mai mult cu o oră. Însă, fie la privat, fie la stat, românii muncesc în Lei pe cele mai mici salarii din Uniune şi plătesc facturile în Euro. Capitalism de cazino, capitalism de speculaţie. Cine faci bani buni în capitalism? Aţi ghicit: speculantul. De ce este stabilitate economică în Germania, de pildă? E o ţară echitabilă pentru cetăţenii ei. Nu există această polarizare abjectă ca la noi. Munca este plătită onorant şi nu se permite îmbogăţirea peste noapte. La noi, de dragul poporului, pentru a-l ţine bolnav şi prost educat, profesorii şi medicii primesc salarii de 800 de lei. Genocid „magna cum laude”! Distrugerea sistemului de învăţămînt şi de sănătate, domenii cheie ale civilizaţiei unei naţiuni, sînt părţi din programul integrării. Suficient să ne uităm la diplomele politicienilor descurcăreţi, care şi-au luat bacul pe la 30 de ani, iar acum, ce miracol!, au două-trei licenţe şi cîteva masterate în traistă, în doi-trei ani. Mediul universitar sănătos de altă dată este infestat de fabricile de diplome în serie şi de mofturile analfabeţilor, care au agonisit, pe lîngă bogăţii din trupul ţării, titluri universitare cît mai occidentale. Universităţile private sînt sub aripa managerilor politici, nu a intelectualilor rasaţi.
Se apropie votul! Românului trebuie să-i displacă măsluirea adevărului prin statistici false şi ţeapa politicienilor, muşcaţi de căpuşe. Id est, să ia parte în număr cît mai mare la parastasul băncilor de pe teritoriul nostru şi la cel al organismelor financiare mondiale, să asculte în mod civilizat prohodul şi fuga exploatatorilor în ţintirimul creat de ei.
Maria Diana Popescu, Agero
Comments